Engleskom novinaru više neće pasti na pamet da postavlja pitanja Daliću

Selektor Hrvatske otpilio engleskog novinara

Engleskom novinaru više neće pasti na pamet da postavlja pitanja Daliću

Iako je Hrvatska u dramatičnoj utakmici slavila protiv Španije rezultatom 3:2, selektor Zlatko Dalić nije bio pretjerano sretan. Ponajviše zbog Ivana Rakitića.

Jedan od glavnih nogometaša u reprezentaciji Hrvatske je sinoć zadobio povredu, a iako je postojala nada da će igrati protiv Engleske, selektor Dalić je saopštio da se Rakitić ipak vratio u Barcelonu.

Pred sami put u London na aerodromu u Zagrebu se dogodila i jedna zanimljiva situacija. Dok je Dalić davao izjave hrvatskim novinarima, u priču se ubacio i jedan engleski, koji je od selektora Hrvatske tražio da predstojeću utakmicu najavi na engleskom jeziku ne sluteći da će ovaj burno reagovati.

"Ja uvijek govorim svojim jezikom. Oprosti", rekao je Dalić engleskom novinaru pa nastavio pričati hrvatskim jezikom.

Ipak, nakon što je udovoljio svim domaćim novinarima, odlučio je na njihovu zamolbu progovoriti i na engleskom jeziku. Doduše, bilo je to vrlo kratko.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sa gotovo istom situacijom Dalić se susretao i na Svjetskom prvenstvu, gdje je također Hrvatska igrala protiv Engleske. Bunili su se engleski novinari što je na pitanja odgovarao na hrvatskom, ali tada se u priču uključio u glasnogovornik HNS-a istakavši da se na presici Vatrenih odgovara samo na hrvatskom jeziku.

Top Komentari

teddy sheringham
Hahaha. Kakvi bolesnici.
12 7
kikiriki
Stvarno su zagrizeni u naciolizmu,nevjerovatno
11 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi