Enrique izjavom o sistemima igre "opalio šamarčinu" mnogobrojnim fudbalskim analitičarima
FOTO - EPA

Neće im se svidjeti ono što je rekao

Enrique izjavom o sistemima igre "opalio šamarčinu" mnogobrojnim fudbalskim analitičarima

A. Beganović

Trener PSG-a Luis Enrique je govorio o taktičkim finesama, odsnono o sistemima igre, a njegova izjava se vjerovatno neće svidjeti mnogobrojnim fudbalskim analitičarima.

U okviru 5. kola Lige prvaka važan susret u borbi za plasman u narednu fazu će odigrati PSG i Newcastle.

Nakon četiri kola PSG se nalazi na 2. mjesto tabele sa šest osvojenih bodova, dok je Newcastle četvrtoplasirani sa četiri boda, no još uvijek ima priliku da se domogne naredne faze takmičenja.

Svjesni su u oba tabora važnosti ovog meča, a uoči njega trener francuskog kluba Luis Enrique je govorio o nekim taktičkim zamislima.

Španski stručnjak je mišljenja da na svijetu ne postoji ekipa koja tokom cijele utakmice isključivo igra u jednom sistemu, pa tako ni njegov PSG.

Oglasi

"Taktičke formacije imaju smisla, ali ne postoji ekipa na svijetu koja tokom cijele utakmice igra isključivo 4-3-3, 3-5-2 ili 3-4-3. Formacija se stalmno mijenja ovisno o tome gdje se nalazi lopta i ovisno o samoj situaciji igre", rekao je Enrique, a onda se osvrnuo konkretno na igru svog tima.

Enrique pored aut linije daje savjete igračima

"Kada imamo loptu igramo u formaciji 4-3-3. Kad smo u fazi prelaza iz odbrane u napad onda igramo 3-4-3, ali kad smo u fazi zatvaranja, drugačije je. Mijenjamo sistem u svakoj fazi igre. Bez lopte je sve isto, može biti 4-3-3, 3-5-2 ili 3-4-3. Ovisi o tome kako protivnik igra".

Osim pomenutog duela u 5. kolu grupe F sastaju se Milan i Borussia Dortmund, koja se sa sedam bodova nalazi na čelu grupe, dok je Milan trećeplasirani sa pet osvojenih bodova.

Enrique "zakuhao" sa Mbappeom

U prvoj polovini ovog mjeseca PSG je u prvenstvu savladao Reims rezultatom 3:1. Sve pogotke za PSG je postigao Mbappe, pa se očekivalo da će dobiti pohvale od španskog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, na press konferenciji je Enrique istakao da nije zadovoljan Mbappeovom igrom i pored tri psotignuta gola što je vjerovatno francuskog reprezentativca iznenadilo.

"Nisam baš zadovoljan Kylianom Mbappeom danas. Nemam šta da kažem o golovima, ali on može više da pomogne timu, na drugačiji način. Razgovarat ću s njim o tome. Kylian je jedan od najboljih na svijetu, ali treba nam više, želim da uradimo više", rekao je tada Enrique.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije