Dobili smo sedam reprezentacija učesnica EURO-a: Slavilo se večeras širom Evrope
FOTO: EPA

Finiš kvalifikacija

Dobili smo sedam reprezentacija učesnica EURO-a: Slavilo se večeras širom Evrope

Haris Zilić

Kvalifikacije za EURO 2024. godine bliže se kraju, a prije posljednja dva novembarska kola neke stvari su jasne i pojedine reprezentacije već slave plasman na EURO.

Tako smo prije novembra saznali još šest reprezentacije učesnica koje su i matematički osigurale plasman na EURO.

Na EURO-u naredne gledamo Španiju, Škotsku, Francusku, Tursku, Belgiju, Portugal.

Posljednja od navedenih kartu za EURO večeras je ovjerila Turska trijumfom protiv Latvije rezultatom 4:0 i tako ostavila Hrvatsku i Vels da se bore za drugo mjesto u nastavku kvalifikacija.

Škotska i Španija su i matematički završili brige u grupi ispred Norveške Gruzije i Kipra. Belgija, Francuska i Portugal su ranije osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Naravno pored navedenih sigurno ćemo gledati i domaćina reprezentaciju Njemačke.

Veoma blizu plasmana na EURO su i Austrija, Rumunija, Švicarska, Slovenija, Danska, Mađarska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ima i grupa gdje je dosta toga neizvjesno, a što se tiče selekcija iz regije Srbija je sada u najboljoj poziciji, iako imaju duel protiv Crne Gore, tako da Crnogorci mogu dosta toga odlučiti.

Sjeverna Makedonija je definitivno ostala bez šansi, našu reprezentaciju Bosne i Hercegovine gledat ćemo po svemu sudeći u baražu, a Hrvatska je napravila od gotovog veresiju i mogla bi također završiti u baražu, dok je i Kosovo bez šansi pred novembarske utakmice.

Top Komentari

user1637859411
Albanija je sigurnija nego srbija.Sa pobjedom protiv San Marina idu sigurno na Euro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi