Oko ponoći rimski klub je izdao saopštenje: Stigle su važne informacije iz bolnice
FOTO: EPA

Navijači su čekali sa nestrpljenjem

Oko ponoći rimski klub je izdao saopštenje: Stigle su važne informacije iz bolnice

Haris Zilić

Za vikend je prekinuta utakmica 32. kola italijanske Serie A između Udinesea i Rome, koja je registrovana rezultatom 1:1 koji je bio na snazi prije prekida.

Prekid je došao u 72. minuti utakmice nakon što se stoper Rome Evan Ndicka srušio na terenu osjetivši bol u grudima.

Odmah mu se ukazala pomoć na terenu, te su ga potom na nosilima odnijeli u svlačionicu. Igrači Rome bili su zabrinuti kao i svi na stadionu u Udinama, a De Rossi je sam otišao u svlačionicu da provjeri šta se dešava sa njegovim fudbalerom.

Pomenuti fudbaler je prebačen u bolnicu gdje su odrađene detaljnije pretrage, a kasno sinoć stigle su i dobre vijesti.

Iz Rome su saopštili da je zdrastveno stanje Nidcke dobro i da će nastaviti oporavak u kućnom ambijentu do narednih pregleda.

Oglasi

"Prvi i drugi nivo kardioloških pregleda nisu otkrili nikakvu srčanu patologiju. Novi pregledi biće obavljeni u Rimu", navela je Roma u saopštenju za javnost.

Ndicka sada očekuje faza mirovanja, a na ljeto ćemo vidjeti kako će se dalje razvijati njegova karijera.

U Romi su sada najviše skoncetrisani na njegovo zdravlja tako da niko ne razmišlja o povratku na teren.

Evan Ndicka je 24-godišnji reprezentativac Obale Slonovače koji je u Romu došao prošlog ljeta iz nejamčkog Eintracht Frankfurta, a ove sezone je upisao 27 nastupa i ima dvije asistencije.

Oglasi

U 33. kolu Serije A za vikend, Roma igra možda i utakmicu sezone jer na Olimpicu dočekuje četvrtoplasiranu Bolognu i to će biti veoma važna utakmica u borbi za plasman u Ligu prvaka naredne sezone.

Roma je trenutno petoplasirana sa tri boda manje od Bologne šest kola prije kraja prvenstva.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lider Serie A je Inter sa 83 bodva, što je 14 više od Milana i na mali korak su od nove titule prvaka italije.

Na začelju je gužva također Lecce, Cagliari, Udinese, verona, Empoli, Frosinone, Sassuol osu smješteni u šest bodova razlike, dok je već otipsana ekipa Salernitane koja je fenjeraš sa 15 bodova, čak 13 manje od sigurne zone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi