Ovaj čovjek je stručnjak za crvene kartone: Sinoć je na terenu proveo samo 35 sekundi

Fabricio Baiano dobio četvrti crveni karton u sezoni

Ovaj čovjek je stručnjak za crvene kartone: Sinoć je na terenu proveo samo 35 sekundi

M. Šljivak

Fenerbahče je u 34. kolu turske Super lige savladao na gostovanju ekipu Rizespora s uvjerljivih 6:0.

Turski velikan još uvijek gaji nadu da bi mogao prestići Trabzonspor koji je pao u rezultatsku krizu. Četiri kola prije kraja razlika je osam bodova, a Trabzon ima utakmicu manje koju igra danas.

Fener je na meču protiv Rizespora dobio veliku pomoć protivnika već u prvoj minuti meča. Fudbaler domaćeg tima Fabricio Baiano dobio je crveni karton nakon samo 35 sekundi igre.

Nakon prekršaja kojeg je napravio nad Crespom, Baiano je krenuo da se obračuna s igračem Fenera, a zatim je rukom po licu udario defanzivca Kima i sudija Halil Umut Meler mu je pokazao crveni karton.

Ovaj 29-godišnji Brazilac poznat je po nasilnom ponašanju na terenu. Ovo mu je čak četvrti crveni karton u sezoni i apsolutni je rekorder u evropskim ligama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prethodno je crvene kartone dobijao u utakmicama s Gaziantepom, Giresunsporom i Trabzonsporom. I pored toga ima veliki povjerenje trenera i igra redovno o

Baiano je u karijeri igrao još za Genčlerbirligi, Maritimo, te brazilske klubove Coritibu, Macae i Vasco da Gamu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi