Stanovnici u strahu zaključavali vrata zbog navijača: Palice, oštri predmet, lokve krvi na cestama

Utakmica na kraju nije ni odigrana

Stanovnici u strahu zaključavali vrata zbog navijača: Palice, oštri predmet, lokve krvi na cestama

Haris Zilić

Utakmica portugalske Primierie između Famalicaa i Sportinga odgođena je zbog nereda koji su vladali prije utakmica, a domaćin nakon toga nije mogao obezbijediti adekvatno osiguranje na stadionu.

Uvertira za utakmicu bila je žestoka. Navijači su pravili nerede na ulicama grada, došlo je do tuče.

Policija je imala pune ruke posla, na pojedinim dijelovima ceste bile su i lokve krvi. Korstile su se palice, oštri predmeti, kamenja, a cijela situacija stvorila je paniku među stanvoništvom Vila de Famalicaa.

Stanovnici su se zaključali u svoje domove i nisu izlazuili dok situacija niije postala sigurnija.

Oglasi

Nakon nereda, policija je donijela odluku da na utakmici mora biti veće i jače obezbijeđenje, ali domaćin isto nije mogao da osigura.

Zbog nedostatka obezbijeđenje i straha od nvoih nereda, utakmica je na kraju odgođena uz konsultacije sa Fudbalskim savezom Portugala, tačnije odborom za ligaška takmičenja.

Novi termin utakmice će biti naknadno određen, a i Portugal je pokazao da nije imun na navijačke nerede.

Oglasi

Iako u Portugalu vladaju tri velikana Sporting, Porto i Benfica, evidentno je da i neki drugi lokalni dueli znaju izazvati dosta navijačke strasti, ali i nažalost nemilih scena.

Kako je to izgledao da ulicama Vila de Famalicaa možete također pogledati na ovom VIDEU.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Sigurno je da će biti sankcije za navijače koji su bili sudionici nereda, a ono što je dobro za Famalicao, ako se ikako može nazvati dobrim je činjenica da se sve odvijalo nekoliko sati prije utakmice i daleko od stadiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti