Neugodna povreda je iza njega, nije krio zadovoljstvo zbog potpisa: "Očekuju nas velike stvari"

Uspješno se vraća na teren

Neugodna povreda je iza njega, nije krio zadovoljstvo zbog potpisa: "Očekuju nas velike stvari"

S. Mlaćo
Sada već bivši član Radnika iz Bijeljine Faruk Gogić (23) sa optimizmom se vraća na zelene terene. Gogić je zadobio tešku povredu u duelu svog Radnika iz Bijeljine protiv Veleža krajem 2021. godine, te je morao na pauzu.

Ipak, uspješno se vratio i u prvom dijelu sezone Prve lige FBiH u tri meča je nastupao za FK Budućnost Banovići. Bio je to njegov povratak u Banoviće, a sada je potvrdio ozvaničenje saradnje.

“Prije svega želio bih da iskažem zadovoljstvo što sam se vratio u klub u kojem sam napravio prve seniorske korake u fudbalskoj karijeri. Zahvalio bih se ljudima u klubu i šefu stručnom štaba na prilici koju su mi pružili nakon povrede i duge pauze koju sam imao. Prošao sam krož težak period koji je hvala Bogu iza mene i sada spreman dočekujem naredne izazove“, rekao je Gogić za SportSport.ba te dodao.

"Nadam se da ću ukazano povjerenje opravdati svojim igrama i pomoći klubu da ispuni svoje ciljeve. Banovići su jedna zdrava sredina, u šta sam se uvjerio i kao omladinac ovog kluba i nema sumnje da nas u bliskoj budućnosti čekaju velike stvari“.

💣 🆕🆕🆕 Kod kuće je najljepše, Faruk Gogić nikad spremniji, željan dokazivanja i igre novi je igrač našeg kluba. Faruk...

Posted by FK Budućnost Banovići on Thursday, January 12, 2023

Objavu su mu posvetili i Banovićani.

Oglasi

“Kod kuće je najljepše, Faruk Gogić nikad spremniji, željan dokazivanja i igre novi je igrač našeg kluba.

Faruk je nakon teške povrede koju je doživio na meču Velež- Radnik za povratak odabrao naš klub i priključio nam se u finišu minule polusezone.

Sada i zvanično dobrodošao kući“, stoji na stranici FK Budućnost.

Gogić je pored Budućnosti nastupao i za mlade selekcije tuzlanske Slobode, te za Slaven iz Živinica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Banovićani su prvi dio sezone okončali na sedmom mjestu i u drugom dijelu sezone žele krenuti kao gornjem dijelu tabele. Imali su i određenu krizu rezultata, ali su se stabilizovali i u posljednje tri utakmice upisali dvije pobjede i jedan remi.

U Prvoj ligi FBiH drugi dio sezone počinje 04/05. marta, a Budućnost će na startu ugostiti Gradinu iz Srebrenika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti