"Svi misle da mi je život bio samo seks, alkohol i droga..."

Jedan od najkontroverznijih igrača u historiji

"Svi misle da mi je život bio samo seks, alkohol i droga..."

Admin Čaušević

"Da sam igrao za Juventus, Milan ili Inter osvojio bih Zlatnu loptu jer ako je to uz dužno poštovanje uspjelo Pavelu Nedvedu, što ne bi i meni...", rečenica je jednog od najkontroverznijih fudbalera u historiji.

Za 20 godina karijere i devet osvojenih međunaronih trofeja nikada nije šutio. Genijalan, nepromišljen, sposoban za nevjerovatne poteze i udarcem glavom van terena koji su ušli u historiju kao što su izdaje, zabave, pucanje vatrenim oružjem i trgovina drogom.

Riječ je o Faustinu Asprilli, legendarnom reprezentativcu Kolumbije te nekadašnjem napadaču Newcastle Uniteda i Parme koji su nekada igrali važnu ulogu u evropskom fudbalu.

Svoje najbolje godine je proveo igrajući za Parmu, klub iz provincije koji je preko noći postao noćna mora za velikane s Apenina za koju su tada između ostalih igrali Buffon, Thuram, Cannavaro, Crespo...

Njegov nekadašnji trener Nevio Scala je govorio da ga je na terenu bilo nemouće kontrolisati. Bio je igrač instinkta i bilo kakva taktika je za njega bila neusvojiva i činilo se ga da fudbal zanima jedino kada mu je lopta unogama.

Oglasi

"Tino je mogao sam pobijediti utakmicu, ali isto tako dovesti vas do očaja tako što ignoriše vaše upute", svojevremeno je govorio Scala.

Na terenu je itekako znao ostaviti trag. Pamti se njegov gol kada je srušio nepobjedivi Milan Fabia Capella. Na terenu sposoban za prave ljepotice od golova, a van terena šampion ludila.

Kad je igrao u Parmi njegova kuća je bila mjesto za noćne zabave, glasnu muziku, alkohol i desetine lijepih i zgodnih žena. To je komšijama dosadilo da ga je policija natjerala da se preseli na drugu lokaciju.

5 Great Football Stars That Played for Parma | FOOTY FAIR

Bio je u stanju da sve uključi u svoje zabave. Igrači mu nisu znali reči ne. Tako je jednu noć uoči važne utakmice protiv Napolija proveo u alkoholu i seksu. Jednostavno nije se štedio.

Oglasi

Prije utakmice finala Kupa Kupova pojavio se sa slomljenom nogom. Dok je bio u Kolumbiji posvađao se s vozačem autobusa koji mu je presjekao put.

Nakon toga je potpisao za Newcastle United, a zatim se vratio u Parmu. Tada mu je trener bio Alberto Malesani i s njim je imao problema.

"Više smo mi njemu objašnjavali nego on nama. Nakon jednog treninga je digao ruke od nas, mi smo došli na utakmicu i pobijedili. Osvojili smo tri trofeja za 100 dana."

"Mongi misle da su moj život bile samo žene, droga i alkohol, ali sam 17 godina igrao na vrhunskom nivou i osvojio 9 trofeja."

Kada je igrao u Chielu na jedan trening je došao s pištoljem. Oružje je bilo njegova strast što i ne čudi pošto je odrstao u Medelinu gdje je vladao čuveni Escobar. Asprilla je 2008. godine i uhapšen jer je pucao na policiju.

Pamti se i njegova tuča sa legedarnim golmanom Chilvaretom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 1998. godine. Paragvacaj ga je pljunuo Asprilla mu je uzvratio i obojica su isključen.

Asprilla revela que traficante que lhe pediu autorização para matar  Chilavert

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poslije toga je kolumbijska mafija pitala Asprillu da li teba ubiti Chilaverta, a napadač im je u svom stilu odgovorio: "Jeste li normalni? Ono što se desi na terenu, ostaje na terenu."

Nakon penzionisanja pojavio se na nekoliko dobrotvornih mečeva i nije ostao previše u fudbalu te se počeova baviti proizvodnjom i prodajom kondoma.

Top Komentari

HarisADP
Prave kurvetine na slici oko njega
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi