Slike iz Kragujevca dokaz su šta je Feđa Dudić napravio od Radničkog
Čika Dača ispunjen na meču s Novim Pazarom

Fenomenalna atmosfera u Kragujevcu

Slike iz Kragujevca dokaz su šta je Feđa Dudić napravio od Radničkog

Midhat Šljivak

Feđa Dudić i njegov trenerski tim podigli su Radnički 1923 iz Kragujevca iz pepala. Od fenjeraša su napravili tim koji se bori za Evropu, a danas je novi praznik fudbala u ovom gradu jer je na četvrtfinalni meč Kupa Srbije došao Novi Pazar.

Nevjerovatne rezultate pravi Radnički 1923 iz Kragujevca otkako je na klupu ovog tima sjeo bh. stručnjak Feđa Dudić. Apsolutni su hit u srpskom fudbalu.

Šta je 41-godišnjak napravio od ovog kluba govore i scene sa stadiona 'Čika Dača' na današnjem meču četvrtfinala Kupa Srbije. Navijači su odlučili potpuno ispoštovati bh. stručnjaka.

On je pozvao navijače na današnji meč. Ljubitelji fudbala iz Kragujevca odlučili su ispuniti želju trenera i napuniti stadion na meču s Novim Pazarom.

"Voliti svoj klub i svoj grad, doći i dati podršku je nešto veliko. Nadam se da u to navijači prepoznali. Vidim da se i klub angažovao i nadam se dobrom odzivu publike", poručio je pred meč Dudić.

Oglasi

Publika je poprilično ispunila stadion 'Čika Dača', a Dudić i njegov tim dobili su gromoglazne aplauze pred početak utakmice.

Radnički će u ovom meču imati ogromnu podršku. Očekivanja su velika i slike iz Kragujevca pravi su dokaz šta je Dudić napravio od Radničkog.

Radnički se i kroz prvenstvo bori za Evropu

Radnički 1923 imao je nevjerovatan niz utakmica bez poraza i Feđa Dudić ih je od zone ispadanja doveo u borbu za Evropu.

Tim iz Kragujevca trenutno je petoplasirani tim u Super ligi Srbije. Skupljeno je 47 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana Vojvodina.

Oglasi

Upravo će se s ovim timom i s ekipom Čukaričkog do kraja sezone Radnički boriti za trofej, a naravno, pokušat će nešto napraviti i u Kupu Srbije.

Novi Pazar je danas prvi rival. Prilika je to da se dođe do polufinala gdje su se već plasirale ekipe Vojvodine, Crvene zvezde i Partizana.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjetimo, osvajači kup takmičenja izlaze na evropsku scenu, ali pored Crvene zvezde i Partizana u Srbiji je jako teško doći do trofeja.

Ipak, iznenađenja se dešavaju. Radnički s Dudićem je vjerovatno i najborbenija ekipa Srbije, a takvi mogu daleko.

Top Komentari

Zax
Svaka njemu cast u slucaju da udju u finale imaju zaharantovanu grupni fazu kl
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti