Dudić najavio meč sa Crvenom zvezdom: Suvišno je i govoriti o njima!

Debitovao je pobjedom u Srbiji, sada ga očekuje težak ispit

Dudić najavio meč sa Crvenom zvezdom: Suvišno je i govoriti o njima!

Samir Mlaćo

Bh. trener Feđa Dudić na najbolji način debitovao je na klupi srbijanskog superligaša Radničkog 1923 iz Kragujevca.

Radnički je u savladao proteklog vikenda Železničar Pančevo 2:0, a već sutra Dudića očekuje novi ispit, ovaj put mnogo teži.

U Kragujevac stiže aktuelni prvak Srbije, ekipa Crvene zvezde i očekuje se pravi spektakl. Navijači oba tima u velikom broju najavljuju dolazak, a svakako da je Zvezda veliki favorit.

Ipak, Radnički će pokušati sve učiniti da dođe do bodova.

"Očekujem sa naše strane jednu kvalitetnu utakmicu, te da imamo veću volju i želju od protivnika. Oni su favoriti, prepustit ćemo im tu ulogu, a onda moramo imati veći željni momenat", rekao je Dudić.

"Navijače ne trebam pozivati, svjesni su veličine i težine utakmice. Želim da u dobrom raspoloženju odemo na reprezentativnu pauzu, a onda nas očekuje paklen raspored. U prvih 14 dana igrat ćemo pet utakmica".

Oglasi

Prokomentarisao je i samog rivala.

"O Zvezdi je i suvišno govoriti, to je skup dobrih pojedinaca i individualni kvalitet je zastupljen u svim linijama tima. Na zadnjoj utakmici sa Young Boys nakon izmjena su preuzeli incijativu i mogli i slaviti. To govori da u kadru imaju dosta kvalitetnih igrača i samim tim dosta teško je napraviti skauting.

Pobjeda u Pančevu nam je podigla samopouzdanje, a vraćaju nam se i dva igrača, među njima i kapiten Vidović.

"Pripremit ćemo se i na situaciju da napadamo, ali i kada se branimo. Neće biti puno izmjena u ekipi u odnosu na posljednji meč".

Svaka tri dana ćemo igrati i pauza će nam dobro doći", rekao je Dudić u najavi meča.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sutrašnji meč u Kragujevcu igra se od 15 sati.

Radnički je nakon devet utakmica predposljednji sa šest bodova, dok je Zvezda na trećem mjestu i četiri boda zaostaje za liderom Partizanom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi