Istanbul je ponovo na nogama: Sutra u grad stiže veliko pojačanje
Italijanski defanzivac završio je priču u Njemačkoj (Foto: EPA)

Riješili su problem u defanzivnom redu

Istanbul je ponovo na nogama: Sutra u grad stiže veliko pojačanje

M. Šljivak

Istanbulski velikan Fenerbahče dogovorio je sjajan transfer. Novi igrač plavo-žutih postat će legendarni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci.

Fenerbahče silno želi doći do titule prvaka Turske nakon 10 godina čekanja. Rukovodstvo istanbulskog velikana ulaže ogroman novac kako bi nadmašio najvećeg rivala Galatasaray i doveli su veliki broj zvijezda.

Nova stiže već sutra. Član Fenera postat će legendarni italijanski defanzivac Leonardo Bonucci (36) koji je otpisan u ekipi Union Berlina.

Iskusni štoper napustio je Juventus proteklog ljeta. Stara dama mu se zahvalila na saradnji, da bi u septembru kao slobodan igrač pojačao njemački klub.

Međutim, epizoda u Berlinu nije dugo trajala. Trener Nenad Bjelica ne računa na njegove usluge, te mu je jasno poručio da ovog januara može ići.

Oglasi

Ovu vijest je otvorenih ruku dočekao Fenerbahče. Oni su u potrazi za kvalitetnim štoperom, pa su odlučili iskoristiti priliku i angažovati iskusnog Italijana.

Bonucci će, tvrde turski mediji, sutra stići u Istanbul i potpisat će ugovor s Fenerom. Ponuda koja je na stolu iznosi dva i po miliona eura, a Bonucci bi trebao zarađivati dva miliona eura.

Italijanski štoper je ove sezone u dresu Union Berlina odigrao ukupno 10 utakmica i postigao je jedan pogodak. Ipak, nikog nije oduševio i rado će se riješiti njegovih usluga.

Stefan Savić i Rade Krunić također su želje Fenerbahčea

Fenerbahče namjerava povećati Ex-Yu koloniju u svom sastavu. Nakon Edina Džeke, Dominika Livakovića i Dušana Tadića, ove zime su želje crnogorski štoper Stefan Savić i bh. veznjak Rade Krunić.

Istanbulski tim je u pregovorima s obojicom fudbalera. Za sada međutim nema pomaka s početne tačke i još uvijek nije poznato hoće li oni završiti u Turskoj.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Jasno je da u Feneru ne štede novac kako bi ponovo osvojili titulu prvaka. Na trofej se čeka 10 godina i navijači već polako gube strpljenje.

Ova sezona će biti izuzetno zanimljiva. Fener i Galatasaray vode veliku bitku za prvo mjesto i do samog kraja bismo mogli gledati nestvarna uzbuđenja.

Top Komentari

Juka1987
36 godina i rijesili problem, pojacanje? Hahhahahaah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi