Nakon Arde Gülera, još jedan fudbaler iz Fenerbaheča prelazi u Real Madrid

Misli se na budućnost

Nakon Arde Gülera, još jedan fudbaler iz Fenerbaheča prelazi u Real Madrid

Edmir Škorić

Španski velikan Real Madrid je tokom ljetnog prijelaznog roka svojoj ekipi priključio mladog talenta Fenerbahčea Ardu Gülera, a sada rade na još jednom transferu iz turskog velikana.

Otvoren je zimski prijelazni rok i već se uveliko špekuliše o brojnim potencijalnim transferima. Igrači Fenera na radaru su evropskih velikana, a za jednog od njih je i to ozbiljno zagrizao slavni Real.

Real čeka da Güler pokaže svoje pravo lice i sve svoje kvalitete sada kada se vratio nakon povrede, a istovremeno klub radi na dovođenju njegovog sunarodnjaka Yasira Boza, još jednog velikog talenta Fenera.

Prema vijestima objavljenim u Španiji, Real planira na ljeto da dovede ovog 16-godišnjeg fudbalera, čime će se nastaviti klupska misija dovođenja mladih i jako talentovanih igrača na kojima će se zasnivati budućnost ovog kolektiva.

Igrajući na poziciji lijevog krila, uspoređivali su mladog Turčina s Edenom Hazardom zbog brzine driblinga i ubrzanja. Ima sjajnu tehniku ​​i izvrsnu viziju igre.

Oglasi

Yasir može igrati i na poziciji ofanzivnog veznog i sve to je natjeralo vodstvo Reala da krene po njega. Za mladića bi jako važno moglo biti to što u Realu ima svog prijatelja Ardu, koji je plaćen ljetos 20 miliona eura.Ž

Real Madrid je počeo sa velikom smjenom generacije, a neki od velikih svjetskih talenata dolaze na Santiago Bernabeu. Tako je davno dogovoren transfer 17-godišnjeg brazilskog čuda od djeteta Endricka.

Vidjeli smo koliko je dobroga donio Jude Bellingham koji je kupljen od Borussije. Iako veznjak, trenutno je prvi strijelac ekipe i La Lige. Ima samo 20 godina i on će u budućnosti biti jedan od lidera, ali i od turskih fudbalera Kraljevi imaju velika očekivanja.

Uz to, tu si i talentovani Brazilci Vinicius i Rodrygo koji su uveliko već postali ključni igrači Reala, a ne prestaju glasine o dovođenju Kyliana Mbappea iz PSG-a na ljeto.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plejada jako talentovanih fudbalera Realu će sasvim sigurno donijeti velike stvari u budućnosti i već sada je jasno da će svi ti momci biti kandidati za osvajanje Zlatne lopte.

Vjeruje se da je Bellingham već sada na dobrom putu da 2024. godine osvoji Zlatnu loptu, mada naravno ne možemo to znati, postoje i drugi kandidati poput Mbappea ili Haalanda, a vrijeme će i oni sami pokazati i dokazati da su najbolji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti