Tek sada će da "gori" u Turskoj: Fener do pobjede došao iz blago rečeno sumnjivog penala!

Tek sada će da "gori" u Turskoj: Fener do pobjede došao iz blago rečeno sumnjivog penala!

Edmir Škorić

Fudbaleri Fenerbahčea pobijedili su Pendikspor sa 4:1 u meču 29. kola turske Superlige, ali govorit će se puno o penalu koji je domaćinu dosuđen u 88. minuti.

Fenerbahče pokušava prestići Galatasaray na tabeli, no ekipa koju s kapitenskom trakom oko ruke predvodi Edin Džeko baš i ne blista u zadnje vrijeme. I danas su se namučili da dođu do pobjede i sada su ponovo na "samo" minus dva od lidera Galate. Rezultat izgleda visoko, ali dva gola pala su nakon sumnjivog penala i kada je Fener imao čak dva igrača više u terenu.

U utakmici u kojoj su bili apsolutni favoriti igrači Ismaila Kartala jedva su došli do tri boda. Silne šanse stvorio je tim Fenerbahčea, no čini se da su do pobjede došli uz malu ili bolje rečeno malo veću pomoć sudija.

Prvih 45 minuta proteklo je u boljoj igri Fenera, koji je sedam puta šutirao na gol gostiju, ali je na semaforu na velikoj pauzi bilo 0:1. Akbunara je u 30. minuti bio strijelac za goste, koji se ni sami nisu nadali takvom rezultatu.

Edin Džeko je u prvih 45 minuta odbio napustiti teren nakon što je dobio udarac u glavu. Na kraju je sa zaštitnom mrežicom i zavojem igrao, s tim da mu je ta 'dodatna oprema' nestala početkom drugog dijela.

Oglasi

Upravo su Džeko i drugi bh. reprezentativac Rade Krunić imali velike šanse za Fenerbahče u drugom dijelu. Krunić je glavom pucao na ubačaj iz slobodnjaka i lopta je završila na okviru gola, a Edin je s nekoliko metara pucao visoko preko gola u veoma dobroj poziciji.

Uspjeli su domaći da izjednače kada je Yandasa zabio eurogol dalekometnim udarcem u 59. minuti. U 71. minuti je Pendikspor ostao s igračem manje jer je isklkjučen Welinton, koji je dobio drugi žuti karton. Taj karton je dobio zbog faula nad Džekom.

Krenuo je Fener potom očekivano na sve ili ništa, a onda u 88. minuti jako diskutabilna situacija. Dosuđen je prvo slobodni udarac za Fenerbahče, no potom je ustanovljeno da je faulirani igrač bio na liniji šesnaesterca, zbog čega sudija mijenja odluku i pokazuje na bijelu tačku.

Rezervista Michy Batshuayi je dobio prednost ispred Dušana Tadića i belgijski napadač je bio precizan za veliko slavlje na stadionu Fenerbahčea. Kada je sve već bilo gotovo, Kadioglu je na asistenciju Freda pogodio za 3:1, da bi na kraju četvrti gol postigao Kahveci.

Gosti su meč završili sa dva igrača manje, a sada će u Turskoj ponovo da nastane haos i nema nikakve sumnje da će uslijediti žestoki protesti od strane Galatasarayja koji konstantno gradske rivale optužuje da ima veliku pomoć sudija.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Doduše, isto to govore i u Fenerbahčeu za svoje komšije. Zbog toga je prvenstvo Turske posebno zanimljivo i napeto, a u preostalih devet kola ima da "gori".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi