Koferi Dominika Livakovića su već spremni, čeka ga egzotična liga: "Završit će sezonu, a onda..."
Hrvatski čuvar mreže će sagledati opcije na kraju sezone (Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Hrvatski golman želi ići

Koferi Dominika Livakovića su već spremni, čeka ga egzotična liga: "Završit će sezonu, a onda..."

M. Šljivak

Turski novinar Yagiz Sabuncuoglu saopštio je večeras kako bi hrvatski golman Dominik Livaković na kraju sezone mogao napustiti Fenerbahče i karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Dominik Livaković je proteklog ljeta došao iz Dinama u Fenerbahčea. Modri su inkasirali nešto više od šest i po miliona eura, a 29-godišnjak je odmah zauzeo mjesto među stativama turskog velikana.

Nije ni slutio da će već nakon prve sezone u klubu činiti sve kako bi napustio Tursku. Livaković je bio najveća žrtva skandala na meču s Trabzonsporom kada je napadnut od strane domaćih navijača, pa je Hrvat navodno odmah zatražio odlazak iz kluba.

Ipak, novinar Yagiz Sabuncuoglu večeras donosi informacije koje će sasvim sigurno zanimati apsolutno sve ljubitelje fudbala u Hrvatskoj. Livaković bi već od naredne sezone mogao obući dres drugog kluba.

Sabuncuoglu ističe kako nema nikakve dileme da će Dominik okončati sezonu u redovima Fenerbahčea, ali da će se potom donijeti zajednička odluka šta i kako dalje. Ponuda ima i to iz Saudijske Arabije.

Oglasi

"Imao sam direktne kontakte s ljudima koji brinu o njegovoj karijeri. Livaković će završiti sezonu u Fenerbahčeu. Rekli su mi da nije istina da se ne želi više vraćati u Istanbul i da želi odmah otići, ali da će na kraju sezone razmotriti situaciju. Za njega postoji interes iz Saudijske Arabije", rekao je Yagiz Sabuncuoglu.

Dakle, postoji velika mogućnost da hrvatski čuvar mreže napusti Fenerbahče nakon samo jedne sezone. Očigledno je njemu dosta svega što je vidio u Turskoj i vrlo je moguće da će tražiti izlaz tokom ljeta.

Livaković je ove sezone nastupio u 31 utakmici za turskog velikana. 12 puta je uspio sačuvati mrežu, a primio je 33 pogotka.

Vidjet ćemo hoće li napad u Trabzonu do kraja sezone utjecati na hrvatsku jedinicu. Nije sigurno nimalo svejedno dobiti batine nasred terena i to je nešto što nijedan fudbaler ne želi doživjeti tokom karijere.

Oglasi

Razmišljanje o odlasku iz Istanbula nakon jedne sezone apsolutno nije greška. Ima hrvatski golman svo pravo na to, posebno jer se osjeća poprilično nesigurno u svom ludilu koje vlada u turskom fudbalu.

Petorici igrača Fenerbahčea prijeti suspenzija

Yagiz Sabuncuoglu otkriva večeras kako čak petorici fudbalera Fenerbahčea prijeti suspenzija zbog tuče s navijačima Trabzonspora.

Iako su oni ti koji su se branili u huliganskom napadu, Fudbalski savez Turske odlučio je pokrenuti istragu protiv čak petorice igrača i oni bi mogli dobiti žestoke kazne.

Sabuncuoglu ističe da su pod istragom Samuel Osayi, Jayden Oosterwolde, Michy Batshuayi, Irfan Can Egribayat i Furkan Onur Akyuz.

Iz Fenera su zaprijetili da će čak istupiti iz lige ukoliko neko od njihovih igrača bude kažnjen. Ljudi su se branili od huligana i zato definitivno ne trebaju odgovarati.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Podsjetimo, Nigerijac Samuel Osayi je svojim MMA potezima uspio savladati nekoliko navijača. Vjerovatno je spasio nekom i život jer je nokautirao huligana koji je kod sebe imao oštri predmet.

Na kraju bi on mogao biti kažnjen zajedno sa svojim saigračima i to bi definitivno bio presedan u svijetu fudbala.

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Ovo je talas nasilja u turskom fudbalu i bolje bi im bilo prekinuti prvenstvo dok neko ne izgubi glavu. Galata i Fener se bore za titulu, a evidentno je da ih sudije guraju kad im ne ide...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi