Skandiranje Putinu izazvalo oštre reakcije: "Ovo je za gađenje i uvreda za turski narod"

Fenerbahce još bez komentara

Skandiranje Putinu izazvalo oštre reakcije: "Ovo je za gađenje i uvreda za turski narod"

Haris Zilić

Sramotan potez navijača Fenerbahcea glavna je vijest danas u svijetu fudbala.

Na utakmici pretkola Lige prvaka dok su igrači Dynamo Kyeva slavili plasman dalje, navijači Fenerbahcea skandirali su ime Vladimira Putina.

Rusija vrši agresiju na Ukrajinu još od 24. februara ove godine na čelu s predsjednikom Vladimirom Putinom, a upravo njegovo ime i prezime skandirali su navijači domaće ekipe. Bruka i sramota.

Mnoge poznate turske ličnosti osudile su ponašanje navijača Fenerbahcea, a najglasniji je bio turski političar i ekonmist Can Okar inače veliki zaljubljenik u fudbal.

"Navijači Fenerbahcea su vrijeđali naš narod, našu državu skandiranjem za Putina. Klub nije još uputio izvinjenje, čak nisu dali ni komentar. Ovo se širi po društvenim mrežama i šalje sramotnu sliku turske, našeg naroda. Osjećam se loše. Svi sada gledaju sa gađenjem na sva dešavanja. Najmračniji dan u hsitoriji Fenerbahcea", napisao je Okar.

[twitter]https://twitter.com/canokar/status/1552548195619819520[/twitter]

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Obzirom da je skandiranje imalo političku pozadinu sada se očekuje i reakcija UEFA-e i eventualne kazne za turski klub.

Fenerbahce evropski put nastavlja u trećem pretkolu Evropa lige gdje ih očekuje duel protiv Slovackog.

Top Komentari

prvenac
Mi Bošnjaci kao Sloveni smo braća Rusima. Turci mogu samo glumiti braću
2 8
volta
Čekaj sad jel ovi Bosnjaci što podržavaju Tursku sad automatski su na strani Rusa, Bjelorusa i Srba, mislim ti je sad logično ako su Rusi Turcima braća što ne bi i Bošnjacima koji vole Tursku
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi