Turska sramota: Dynamo Kyiv slavi, navijači Fenera skandiraju "Vladimir Putin"
Foto: Screenshot

Bruka

Turska sramota: Dynamo Kyiv slavi, navijači Fenera skandiraju "Vladimir Putin"

E. Ganibegović

Dynamo Kyiv večeras je proslavio prolazak u treće pretkolo Lige prvaka.

Poslije prve utakmice u kojoj je bilo 0:0, revanš je igran večeras na Ulker stadionu u Istanbulu.

Problemi za Fener u 53. minuti kada Yuksek dobija drugi žuti, odnosno crveni karton. Ukrajinci su to iskoristili nakon samo četiri minute kada pogađa Buyalskyy.

U 70. minuti Valencia promašuje penal za izjednačenje, koje ipak dolazi u 89. minuti kada pogađa Szalai.

Utakmica je otišla u produžetke u kojima se bolje snalazi ukrajinski velikan i preko Oleksandra Karavaeva dolazi do pobjede i prolaska dalje.

Ipak, utakmicu je obilježilo sramotno skandiranje turskih navijača. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naime, Rusija vrši agresiju na Ukrajinu još od 24. februara ove godine na čelu s predsjednikom Vladimirom Putinom, a upravo njegovo ime i prezime skandirali su navijači domaće ekipe. Bruka i sramota.

U trećem pretkolu Dynamo će igrati dvomeč protiv Sturma iz Graza.

Top Komentari

HarisADP
Hahahah stoko glupa, putin je nas mesija, molite se svaki dan da zvekne atomsku i da nas spasi ovog mizernog zivota u Bosni!!!
0 15
karlhajncbrazzzo
Takvi su ljudi kada se nađu na stadionu, ništa čudno. Kad se samo sjetim šta su sve kod nas skandirali na stadionima širom BiH, ovo u Turskoj nije ništa.
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi