Mnogi nisu nikad čuli za njega: Napoli predstavio zamjenu za Koulibalyja

Stiže iz Turske

Mnogi nisu nikad čuli za njega: Napoli predstavio zamjenu za Koulibalyja · Zvanično

E. Ganibegović

Kalidou Koulibaly ovog ljeta je napustio Napoli i prešao u Chelsea, pa je tako ostalo upražnjeno mjesto u odbrani italijanskog tima.

Napoli je danas riješio i taj problem i za nešto više od 18 miliona eura ozvaničio dolazak južnokorejskog stopera Min-jae Kima koji dolazi iz Fenerbahcea.

Ugovor je potpisan na tri godine, odnosno do ljeta 2025. godine, s opcijom produženja na još dvije. 

Ovaj 190 centimetara visoki stoper iduće sezone trebao bi biti standardan u prvih 11, a pažnju na sebe skrenuo je prethodne sezone u 30 odigranih utakmica u turskoj Superligi gdje je postigao i jedan gol.

To je ovom 25-godišnjaku bila i prva sezona u evropskom fudbalu.

Prethodno je igrao za kineski Beijing Guoan, te za južnokorejske klubove Jeonbuk Hyundai, Gyeongju KHNP, Yonsei, Suwon i Yeoncho u kojem je počeo karijeru.

Iako mu je tek 25 godina, za reprezentaciju Južne Koreje već je stigao upisati 40 nastupa i postići tri gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dva puta je bio prvak Južne Koreje s Jeonbukom, dva puta je s Južnom Korejom osvojio prvenstvo zapadne Azije, a s U23 reprezentacijom ove zemlje bio je boljednik Azijskih igata 2019. godine.

Priliku za debi u Napoliju imat će 15. augusta kada u prvom kolu Serije A ovaj tim gostuje kod Verone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi