Fenomenalna odbrana golmana Empolija

Spriječio Higuaina da postigne novi gol

Fenomenalna odbrana golmana Empolija

Endin Čaušević

Ekipa Napolija trenutno igra utakmicu 22. kola italijanske Serije A protiv Empolija.

Napoli je pred ovu utakmicu izgubio lidersku poziciju na tabeli Serije A jer je Juve danas savladao Chievo sa 4:0 i sada ima jedan bod više od Napolija. Napoli je imao nekoliko dobrih prilika za vodstvo protiv Empolija, a najbolju je propustio Higuain.

Argentinac je odlično šutirao nakon asistencije Insignea, ali je njegov udarac nevjerovatnom pdbranom zaustavio golman Empolija Skorupski. Samo desetak minuta kasnije propuštena prilika osvetila se Napoliju. Empoli je stigao do vodstva, a gol je postigao Paredes iz slobodnog udarca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, u 34. minuti Higuain je izjednačio na 1:1. Ovo je bio 22 gol u ovoj sezoni za sjajnog argentinskog napadača. Samo tri minuta kasnije Napoli je stigao do potpunog preokreta, a ovaj put strijelac je bio Insigne iz slobodnog udarca.


Sjajna odbrana golmana Empolija by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi