Ogroman pritisak na FIFA-u: Još jedna reprezentacija traži novi meč baraža

Uputili su zahtjev

Ogroman pritisak na FIFA-u: Još jedna reprezentacija traži novi meč baraža

Admin Čaušević
Teme:

Čelnici FIFA-e nalaze se pod ogromnim pritiskom od strane pojedinih reprezentacija.

Utakmice baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo s afričkog kontinenta donijele su dosta drame, a svakako je najdramatičnije bilo na stadionu Mustapha Tchaker u Blidi.

Alžir je dočekao Kamerun sa prednošću od 1:0 iz prvog meča, ali golom Choupa Motinga gosti nadoknadili zaostatak pa se igrao produžetak.

U 118. minuti Touba je zabio gol za Alžir i činilo se da domaći idu na Mundijal, ali je u 124. minuti Toko Ekambi zabio za 1:2 i tako odveo Kamerun na završni turnir.

Fotografije alžirskog selektora Djamel Belmadi kako na koljenima oplakuje poraz svoje reprezentacije za kratko vrijeme su obišle svijet.

Oglasi

Dan nakon utakmice Alžir se odlučio za očajnički potez te je zatražio ponavaljnje utakmice zbog kako smatraju lošeg sušenja sudije Bakaryja Gassame iz Gambije.

Islam Slimani je u produžetku zabio gol, ali je VAR odlučio da je igrao rukom pa taj pogodak nije priznat. Alžirici smatraju da su oštećeni i u još nekoliko situacija i zato su tražili novi meč.

Nešto ranije viđena je i prava sramota na meču Senegal - Egipat kada gosti praktično nisu mogli šutirati penale zbog silne upotrebe lasera.

Senegalci su otišli na Mundijal, ali je FIFA pokrenula istragu o dešavanjima na tom meču pa se tu razmatra opcija ponavljanja meča.

Međutim, teško je vjerovati da će krovna fudbalska organizacija pristati na odigravanje novih mečeva jer bi to kreiralo svojevrsni "fudbalski sudnji dan" pošto bi se i ostale reprezentacije počele žaliti.

Top Komentari

Gladbach77
Hahahahhh bas tako vracaj nazad da pobjedimo Nigeriju i odemo u drugi krug???
5 0
Goran86
Sprdnja postalo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi