Pojavio se novi dokaz koji potvrđuje FIFA-inu naklonost Messiju i Argentini

Dosta je komentara

Pojavio se novi dokaz koji potvrđuje FIFA-inu naklonost Messiju i Argentini

Admin Čaušević

Teoretičari zavjera su ubijeđeni da su Argentina i Lionel Messi bili favorizirani od strane FIFA da na kraju postanu prvaci svijeta. Internetom je počeo kružiti i novi dokaz koji dodatno potvrđuje njihove tvrdnje.

Leo Messi je sinoć vrlo vrlo vjerovatno bio najsretniji čovjek na svijetu, konačno je u svojim rukama osjetio pehar o kojem je sanjao cijeli život, a Argentina se po treći put popela na tron.

Tokom turnira na društvenim mrežama je kružilo niz teorija kako Argentinci imaju sudijsku naklonost pošto je doneseno niz u najmanju ruku diskutabilnih odluka koje su išle u korist popularnih Gaučosa.

Posljednja u nizu pojavila se u samom finalu, tačnije nakon gola za 3:2 kada je loptu preko gol-linije poslao Messi poslije promašaja Martineza.

Naime, na fotografiji se može vidjeti da su neki od rezervrnih igrača Argentine već bili u terenu i to prije nego što je Messi šutirao.

Oglasi

Odmah je uslijedila lavina komentar, a oni najuporniji su mišljenja kako je VAR trebao intervenisati i poništiti gol.

Međutim, treba u obzir uzeti važnost i šta sve donosi finale Svjetskog prvenstva gdje je teško kontrolisati emocije, posebno na klupi.

U mnogo slučajeva u prošlosti znala bi se desiti slična situacija pa jednostavno sudije zažmire na ovakve i slične situacije.

Pravi primjer je scena iz posljednje minute susreta kada je Martineza na nevjerovatan način zaustavio šut Kola Muanija. U tim momentima je pola franucke klupe bilo na terenu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, svi oni koji su bili za to da Messi ne osvoji Svjetsko prvenstvo će vjerovatno i dalje tvrditi kako su Argentinci "pogurani" do trona te umanjivati njihov uspjeh.

Bilo kako bilo, Argentina je po treći put u svojoj historiji postala šampion svijeta te se to sigurno neće promijeniti.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Ima dokaza milion, samo glupi i slijepi neće da vide
5 4
user1582467886
ISKRENO NISAM BIO SIMPATIZER ARGENTINE,ALI "TEORETIČARI ZAVJERA" NE JEDITE G**NA.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti