Predsjednik Poljskog nogometnog saveza "gori" od sreće nakon FIFA-ine odluke

"Pravda zadovoljena"

Predsjednik Poljskog nogometnog saveza "gori" od sreće nakon FIFA-ine odluke

Edmir Škorić

Prvi čovjek poljskog nogometnog saveza Cezary Kulesza smatra da je pravda zadovoljena nakon što je FIFA izbacila Rusiju iz svojih takmičenja, a UEFA izbacila sve njene klubove.

"FIFA suspendovala Rusiju! Borba za pravdu je bila učinkovita! Pokazali smo da je snaga u solidarnosti. Samo smo ispravno postupili. Sada je riječ o pomoći Ukrajini, što ćemo mi kao Poljski nogometni savez i učiniti", napisao je Kulesza na Twitter profilu.

Podsjetit ćemo da je Poljska prva odbila da igra protiv Rusije. Ove dvije selekcije trebalo je da se sastanu 24. marta u Moskvi u polufinalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

S obzirom na to da su Rusi izbačeni i suspendovani od strane FIFA-e, još nije poznato ko će igrati s Poljskom i hoće li možda krovna kuća svjetskog nogometa donijeti neku drugu odluku.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Spartak iz Moskve trebao je da igra protiv Leipziga utakmicu osmine finala Evrospke lige, ali sada će njemački tim bez borbe proći u četvrtfinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi