Rusija je izbačena, ko će umjesto nje igrati baraž?
FOTO: EPA

FIFA će brzo donijeti konačnu odluku

Rusija je izbačena, ko će umjesto nje igrati baraž?

Haris Zilić

Udarna vijest u svijetu, FIFA i UEFA su izbacile Rusiju iz svih takmičenja!

Nakon ove informacije prvo pitanje koje je postavljeno šta će biti sa baražom za Mundijal u Kataru?

Rusi su trebali igrati baraž, tačnije polufinale baraža protiv Poljske, a pobjednik tog duela u finalnom meču za plasman u Katar bi igrao bi protiv boljeg iz duela Švedska - Češka.

Obzirom da je Rusija izbačena, da li će Poljska direktno u finale baraža?

To je jedna od opcija. Druga opcija je da Slovačka kao trećeplasirana iz grupe gdje je bila Rusija ode na megdan Poljacima.

Moguće je da i treća reprezentacija po plasmanu iz Lige nacija prošle sezone uskoči umjesto Rusije, dakle jedna od selekcija koja je ispala u kvalifikacijama.

Kombinacija ima dosta, a konačnu odluku će donijeti FIFA.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Moguće je i odigravanje mini turnira između Švedske, Poljske i Češke gdje bi se igrala po jedna utakmica, a pobjednik bi išao u Katar.

Naravno ovo su sve špekulacije koje već kruže društvenim mrežama, a a uskoro bi trebali znati konačnu odluku jer su prvi mečevi baraža na rasporedu 24. marta.

Top Komentari

Kosovo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi