FIFA odabrala 12 najboljih na svijetu, sjajni Hrvat je među njima, a jedan će ponijeti nagradu
Photo by Harold Cunningham FIFA via Kolvenbach

Borba za trofej 'The Best'

FIFA odabrala 12 najboljih na svijetu, sjajni Hrvat je među njima, a jedan će ponijeti nagradu

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odabrala je 12 najboljih fudbalera svijeta za prethodnu sezonu, a jedan će od njih dobiti nagradu za najboljeg od svih. Među nominovanim je Hrvat Marcelo Brozović, a tu je još nekoliko veoma interesantnih imena.

Krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA) odabrala je 12 fudbalera koji će se boriti za trofej najboljeg igrača svijeta (The Best) u protekloj sezoni.

FIFA nagrada se dodjeluje posebno od Zlatne lopte France Footballa koja ima veći značaj za sve, a među 12 igrača koji će konkuristati za najbolje u prethodnoj sezoni je nekoliko zaista interesantnih imena.

Tu je hrvatski fudbaler Marcelo Brozović, dok je veliko iznenađenje što je na listi engleski reprezentativac Declan Rice.

Nominovani fudbaleri za najboljeg na svijetu po izboru FIFA su:

Oglasi

Julian Alvarez (Argentina / Man.City), Marcelo Brozović (Hrvatska / Al Nassr), Kevin De Bruyne (Belgija / Man.City), Ilkay Gundogan (Njemačka / Barcelona), Erling Haaland (Norveška / Man.City), Rodri (Španija / Man.City), Khvicha Kvaratskhelia (Gruzija / Napoli), Kylian Mbappe (Francuska / PSG), Lionel Messi (Argentina / Inter Miami), Victor Osimhen (Nigerija / Napoli), Declan Rice (Engleska / Arsenal), Bernardo Silva (Portugal / Man.City).

Nagradu od prošle sezone branit će Lionel Messi koji će imati jedinstvenu priliku da postane prvi čovjek s tri FIFA The Best nagradu.

On je prije prošle godine trofej uzeo 2019. godine, a po dvije nagrade imaju Robert Lewandowski i Cristiano Ronaldo. Luka Modrić ima jednu.

Za najboljeg golmana svijeta nominovani su: Yassine Bounou, Thibaut Courtois, Ederson, Andre Onana i Marc-Andre ter Stegen.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Trofej za najboljeg trenera ići će u ruke jednog od sljedećih stručnjaka: Pep Guardiola, Simone Inzaghi, Ange Peostecoglou, Luciano Spalletti, Xavi.

Nagrade će se dodijeliti na svečanosti početkom naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi