Šta se dešavalo u Novom Pazaru? Golman Filip Kljajić doživio užasnu torturu
Iskusni golman Filip Kljajić vjerovatno je završio s ekipom Novog Pazara i nakon fizičkog napada više ne želi braniti za ovaj tim (Foto: FK Novi Pazar)

Nevjerovatne scene

Šta se dešavalo u Novom Pazaru? Golman Filip Kljajić doživio užasnu torturu

M. Šljivak

Kapiten Novog Pazara Filip Kljajić (32) odlučio je napustiti ovaj klub nakon užasnog napada od strane navijača. Njega su navijači izvrijeđali nakon utakmice s Kolubarom, a zatim su ga danas fizički napali i priredili su mu užasnu torturu.

Novi Pazar je ove sezone hit prvenstva u Srbiji. Ekipa igra jako dobro i bori se za izlazak na evropski scenu, ali je u posljednje vrijeme sve krenulo nizbrdo.

Nakon poraza od Kolubare navijači su izvrijeđali igrače. Golman Filip Kljajić je kao kapiten stao ispred njih i dobio je uvrede.

"Nakon meča s Kolubarom otišli smo da se pozdravimo s navijačima, a oni su počeli da nas vrijeđaju. Kao kapiten, stao sam iza tima i odgovorio da ne vidim u čemu je problem, jer igramo dobro i borimo se za izlazak u Evropu, a oni su nam zamjerili zbog jednog poraza. Tada su se obrušili na mene i počeli su da me vrijeđaju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi. Bilo bi neukusno da govorim riječi koje su mi uputili", rekao je Kljajić za 'Novosti'.

Tri dana kasnije generalni sekretar kluba Fikret Međedović organizovao je sastanak između kapitena i navijačima. Cilj je bilo pomirenje, a Kljajić tvrdei da je potom došlo i do fizičkog maltretiranja.

"Pozvao me je da se sastanem s navijačima i tu sam doživio maltretiranje i još gore stvari. On je sve vidio. Hvatali su me za glavu, zavrtali uši, prijetili da će mi lomiti ruke, vaditi oči", otkriva 32-godišnji golman.

Oglasi

On je saopštio da se vjerovatno više neće vraćati u klub.

"Ne znam ništa konkretno, ali znam da se za sada neću vraćati u klub", istakao je ovaj golman.

Novi Pazar je zbog svih dešavanja ostao i bez prvog čovjeka. Rasim Ljajić je podnio ostavku, a na klupu neće doći ni Feđa Dudić. Bh. stručnjak je trebao danas postati novi trener kluba, ali u izjavi za SportSport.ba je potvrdio da odustaje od angažmana.

"Zatekao sam problem izazvan napadom na kapitena Filipa Kljajića, gdje je on odlučio da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru. Nisam uspio da promijenim njegovu odluku. Kroz razgovor s igračima uvidio sam da im je teško palo ono što se desilo njihovom kolegi".

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Nakon toga odlazak prvog čovjeka kluba Rasima Ljajića, na čiji poziv sam odlučio doći, ne može ništa dobro donijeti. Zato sam odlučio otići prije nego što sam i došao", rekao je Feđa Dudić.

Novi Pazar je trenutno na šestom mjestu u prvenstvu Srbije s 44 osvojena boda, ali nakon svih dešavanja teško da će se ovaj klub zadržati na ovom mjestu do kraja sezone.

Top Komentari

Antikomunjara
Jebbo vas vise taj nacionalista Srbin!Koji je kurrac vise njim?!Prave Srbi opet SENZACIJU,a nisu je pravili kad su ubili Harusa!?Ma sokter vise!Gle u srbskog bacionaliste samo onof"vredjali me nanacionalnoj osnovi".Jadnik.Tako su isto" srpsku nejac bacali lavovima po Sarajevu"?!Ili je tako "jadan" bio i onaj srbski svat.Srbi prikriju genocid a mi od bagatele SAMI napumpamo svaku njihovu glupost!
8 6
Antikomunjara
Bio jednom jedan kosarkas.Zvao se Haris.Iz komunisticke Tuzle.I mada je rat pocinjao,on -kao i pola Tuzlaka komunista- zanemari tu cinjenicu.Mislio je da je za sve kriv"Alija koji je poceo rat"-kako se u Tuzli tada pricalo.I ode u Beograd,igrao za krnjavu reprezentaciju Srboslavije.I nakon jednog treninga ga UBIJU na ulici.I nikad se niko nije izvinuo i nikad niko ne podnese ostavku.Ovdje mangup,jos kapiten ekipe,izazove belaj i dobije samar ili dva-i odmah se sve diglo,odmah pljuste ostavke..Nidje veze(ne cudi me od Ljajica,on je Vuckov DRUG..Nece on da se zamjeri...a imamo mi i previse DRUGOVA i u BiH.Ne smijem nista reci...)
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi