Filip Kostić u šoku zbog dešavanja u Torinu - Srbin se ovakvoj izdaji nije nadao
Srpski fudbaler nalazi se na listi igrača koji bi mogli napustiti klub (Foto: EPA)

Odlazi nakon godinu dana

Filip Kostić u šoku zbog dešavanja u Torinu - Srbin se ovakvoj izdaji nije nadao

Midhat Šljivak

Srpski fudbaler Filip Kostić mogao bi nakon samo godinu dana napustiti torinski Juventus. Italijanski mediji pišu da bi 30-godišnji fudbaler mogao biti naredni koji će napustiti redove Stare dame koja je odlučila poprilično počistiti svlačionicu.

Filip Kostić bi do kraja prijelaznog roka mogao napustiti Juventus. Italijanski mediji navode da je sportski direktor Cristiano Giuntoli spreman žrtvovati 30-godišnjeg Srbina kako bi u klubu zadržao druge momke.

Prije svega to se odnosi na Dušana Vlahovića i Federica Chiesu. Giuntoli određenim rokadama pravi dovoljno prostora unutar tima, žele se zadržati glavne zvijezde, pa bi ceh mogao platiti srpski reprezentativac.

Kostić je tako poprilično neočekivano završio na transfer listi. Nije to sigurno očekivao nakon samo jedne sezone u torinskom klubu, gdje kao i većina ostalih fudbalera nije previše blistao u proteklih godinu dana.

Iza sebe 30-godišnjak ima 54 odigrane utakmice za Juve i učinak od tri gola i 11 asistencija. Ipak, očigledno je pokazao nedovoljno da bi se smatrao ključnim članom ekipe i klub ga je spreman prodati.

Oglasi

U narednim danima će za njega biti saslušane sve ponude. Cijena na tržištu mu je 22 miliona eura, no s obzirom na to da Bianconer 'čiste' ekipu, on bi mogao otići za nešto manju cifru.

Juve su ove sezone napustila brojna poznata imena. Među njima su Angel Di Maria, Juan Cuadrado, a u narednim danima odlaze Denis Zakaria, Luca Pellegrini i Nicolo Rovella.

Legendarni Leonardo Bonucci je također otpisan i može potražiti novi klub, a isti je slučaj očigledno i s Filipom Kostićem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kostić je u Torino stigao u augustu prošle godine iz njemačkog Eintrachta. Pored ovog kluba igrao je za HSV, Stuttgart, Groningen i Radnički Kragujevac.

Standardan je reprezentativac Srbije i u dresu Orlova je nastupio 55 puta, te je postigao tri pogotka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676319116
Ide u tursku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi