Slovenija plače za Oblakom i Handanovičem: Belec primio gol "kroz uši", kreirao ga krvnik BiH

Pukki asistent, Pohjanpalo strijelac

Slovenija plače za Oblakom i Handanovičem: Belec primio gol "kroz uši", kreirao ga krvnik BiH

Eldar Ganibegović

Treće kolo kvalifikacija za EURO su na Olimpijskom stadionu u Helsinkiju otvorile reprezentacije Finske i Slovenije, a nije dobro krenulo po reprezentaciju iz našeg regiona. 

U junu mjesecu na rasporedu su utakmice trećeg i četvrtog kola kvalifikacija za EURO uz završnicu Lige nacija, a danas su na rasporedu prve utakmice trećeg kola.

Jedina utakmica od 18 sati igra se u Helsinskiju između domaće Finske i selekcije Slovenije, a nije dobro krenulo po Sloveniju koja gubi 1:0.

Po prvi put nakon dvije godine između stativa Slovenije stao je 33-godišnji golman APOEL-a, Vid Belec, te je primio gol kroz uši, kako se često kaže u Bosni i Hercegovini.

Asistent kod gola bio je čovjek koji je postigao najviše golova protiv Bosne i Hercegovine u historiji, Teemu Pukki, dok je strijelac bio Pohjanpalo koji je bio strijelac u porazu Finske 4:1 na Bilinom polju 12. oktobra 2019. godine.

Pukki je u 13. minuti ubacio loptu s desne strane prizemnim centaršutem, Pohjanpalo je šutirao ne tako precizno ravno u Beleca, ali je lopta ipak završila u mreži zbog nešto sporije reakcije.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Sohaib_That/status/1669740824769499136?s=20[/twitter]

Ako ni po kome, Slovenija je poznata po dobrim golmanima jer su ranije mrežu ove reprezentacije čuvala imena poput Samira Handanoviča i Jana Oblaka i jasno je da navijači ove selekcije jedva čekaju da ponovo na golu vide Oblaka koji je i kapiten tima. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od 20:45 sati u ovoj grupi počet će utakmice San Marino - Kazahstan i Danska - Sjeverna Irska. 

Podsjetimo, nakon prva dva kola Slovenija ima maksimalan učinak jer je slavila protiv Kazahstana i San Marina, no danas nikako nije dobro krenulo i vidjet ćemo mogu li do kraja preokreta na, mi to najbolje znamo, jako neugodnom gostovanju. 

Top Komentari

Skender
Nije primio gol kroz usi vec kroz noge
2 0
realista1982
Nemojte ismijavati,igramo sa Portugalom KARMA JE ČUDO...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi