Fiorentina će doživotno isplaćivati Astorijevu platu njegovoj ženi i kćerki

Potez za svaku pohvalu

Fiorentina će doživotno isplaćivati Astorijevu platu njegovoj ženi i kćerki

E. Čaušević

Srce Davidea Astorija prestalo je kucati jučer u hotelskoj sobi u Udinama svega nekoliko sati prije početak utakmice Udinesea i Fiorentine.

Kapiten kluba iz Firence je prerano napustio ovaj svijet, a Apenine i ljubitelje fudbala je duboko potresla njegova smrt. Iza Astorija ostala je supruga i dvogodišnja kćerka, a iz njegove porodice ne žele davati izjave jer još uvijek ne mogu shvatiti da ga više nema.

Astori je trebao ovih dana produžiti ugovor s Fiorentinom, no to nije uspio dočekati. Ipak, klub iz Firence je pokazao svoju veličinu potezom koji je oduševio sve. Naime, prema pisanju medija u Italiji u Fiorentini su odlučili da će doživotno isplaćivati Astorijevu platu njegovoj ženi i kćerci.

Ova vijest još uvijek nije zvanično potvrđena od strane italijanskoj kluba, ali mnogi prenose da ne žele još uvijek to da objave, te da će sve biti potvrđeno nakon Astorijeve sahrane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi