Fiorentina ostala bez trenera, Pioli poslao zagonetnu poruku

Di Francesco kandidat za nasljednika

Fiorentina ostala bez trenera, Pioli poslao zagonetnu poruku

Fiorentina je danas saopštila da je Stefano Pioli odstupio s mjesta prvog trenera kluba.

Pioli je podnio ostavku, a današnji trening je vodio njegov pomoćnik Giacomo Murelli.

53-godišnji trener je obrazložio zašto se odlučio na ovaj potez:

"Uvijek sam preuzimao odgovornost. U svom radu sam uvijek garantovao profesionalizam, respekt i maksimalnu posvećenost. Bio sam primoran da odem jer su moji profesionalni i ljudski kvaliteti dovedeni u pitanje", rekao je Pioli.

Inače, u Fiorentini se dešavala prava zbrka u posljednje vrijeme. Rezultati su bili loši, a navijači su optuživali upravu govoreći da je trener Pioli bio samo njihovo žrtveno janje.

Iako je klub ostvario samo jednu pobjedu u posljednjih 11 mečeva, uprava je nedavno saopštila da Pioli ostaje prvi trener, ali da on i igrači trebaju vratiti poljuljani ugled klubu. Ipak, na kraju se ispostavilo da pomenuti trener i slavni italijanski klub neće skupa dočekati kraj sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Pioli je vodio Fiorentinu od ljet 2017. godine, a prije toga je između ostalog bio trener Parme, Sassuoloa, Chieva, Lazija i Intera.

Glavni kandidat za njegovog nasljednika je Eusebio Di Francesco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi