Šok i nevjerica u Beogradu, ali puna kasa za FK Crvena zvezda: Jovan Mijatović ima novi klub!
Talentovani napadač Jovan Mijatović ide 'preko bare' (Foto: EPA)

Poprilično iznenađenje

Šok i nevjerica u Beogradu, ali puna kasa za FK Crvena zvezda: Jovan Mijatović ima novi klub!

Midhat Šljivak

Talentovani napadač FK Crvena zvezda Jovan Mijatović karijeru će nastaviti u redovima američkog tima New York City FC. Posao je vrijedan 10 miliona eura.

FK Crvena zvezda radi odličan posao s mladim fudbalerima. Prije nekoliko dana završen je milionski transfer 18-godišnjeg desnog beka Koste Nedeljkovića u Aston Villu, a iz kluba sada odlazi i talentovani napada Jovan Mijatović.

Nakon brojnih špekulacija gdje bi ovaj 18-godišnjak mogao nastaviti karijeru i odličnih ponuda sa svih strana Evrope, on će na kraju završiti u Sjedinjenim Američkim Državama.

City grupacija završila je posao s beogradskim velikanom. Dogovorena je odšteta od 10 miliona eura, a Mijatović pakuje kofere i postat će član New York City FC-ja.

To što odlazi u Sjedinjene Američke Države kao veoma mlad ne mora značiti da je napravljena greška. Pravi primjer je golman Đorđe Petrović koji je preko MLS-a došao do gola londonskog Chelseaja, gdje je zaista sjajan.

Oglasi

Srbijanski prvak zbog ponude City grupacije odbio je Bayer Leverkusen, Montpellier, Feyenoord, Aston Villu i Zenit. Većina ih je bila spremna platiti cifru kao i City, ali na kraju će Mijatović put Amerike.

Jovan Mijatović dobio šansu i eksplodirao

Mladi napadač dobio je ove sezone šansu u prvom timu Crvene zvezde i maksimalno ju je iskoristio. Postigao je osam golova u 14 nastupa u prvenstvu Srbije.

Skauti brojnih evropskih klubova su dolazili zbog njega. City je imao priliku da se uvjeri u njegove kvalitete u međusobnim duelima i bogate gazde su odlučile da bi im u budućnosti on itekako mogao pomoći.

Mnogima je možda veliko iznenađenje što će Mijatović put SAD-a, ali igrači koji stižu iz ove zemlje polako osvajaju evropsko tržište i kvalitet će ovaj mladi fudbaler sasvim sigurno moći da pokaže na velikoj sceni.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Mijatović je tehnički izuzetno dobar igrač. Napadač je koji može igrati na više pozicija i ima vrhunsku završnicu. Kao takav, uklapa se u mnoge timove.

Definitvno će mladi Srbin biti ogromno pojačanje za napad tima iz Velike jabuke. MLS će upoznati još jednu mladu evropsku zvijezdu i vidjet ćemo kako će se on tamo snaći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi