Besana noć za pola Beograda: Dogovor je postignut, pomjerene su granice i više nema nazad!

Zvezdan Terzić je sve potvrdio

Besana noć za pola Beograda: Dogovor je postignut, pomjerene su granice i više nema nazad!

Admin Čaušević

Ugovor će biti parafiran sljedeće sedmice. Trzavice koje traju već duži period će konačno biti okončane i to na obostrano zadovoljstvo. Potvrdio je to i predsjednik FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić.

Crvena zvezda boravi na Kipru gdje se priprema za nastavak sezone u Srbiji. Za Zvezdaše su u nedjelju navečer stigle lijepe vijesti sa Sredozmelja zbog kojih sigurno neće biti drago svim pristalicama FK Partizan.

I dok Partizan već neko vrijeme ima finansijskih problema i jedva sastavlja kraj s krajem, sa druge strane Crvena zvezda je sve jača i jača što pokazuje i novi ugovor koji se spreman za potpis.

Trener Crno-belih je otvoreno bez dlake na jeziku jesenas govorio o užasnom stanju u Partizanu i sigurno navijačima ovog kluba nije svejedno gledati kako njihov najveći rival dodatno napreduje.

Dodatni napredak koji promjera granice sponzorstva u Srbiji najavio je i Zvezdan Terzić i to sa Kipra. Uskoro se sprema i potpis višemilionskog ugovora sa Telecomom Srbije.

Oglasi

"U ovom trenutku nemamo nijednu državnu kompaniju kao sponzora. Istekao nam je ugovor u junu, nismo produžili, i dalje reklamiramo Telekom, čak i u Ligi šampiona smo nosili brend i logo bez dinara", rekao je Terzić za Sportal te nastavio:

"Na taj način smo htjeli da pokažemo respekt i poštovanje prema Telekomu, da razmišljamo o interesima Srbije, ne samo kluba."

"Nadam se da su ljudi iz Telekoma prepoznali i da ćemo u narednom periodu potpisati ugovor. Obavio sam razgovor sa direktorom Lučićem i dobio obećanje da ćemo sljedeće potpisati ugovor."

O ciframa se da samo špekulisati, a nagađa se da bi iznos na godišnjem nivou trebao biti između 1.2 i 1.5 miliona eura.

Terzić potvrdio velike vijesti za Crvenu zvezdu

"Mora da se zna, kada Zvezda potpiše ugovor s državnom kompanijom, to nije da je država dala pare Zvezdi, nije donacija, imamo tržišnu vrijednost."

Oglasi

"Njemački telecom je sponzor Bayerna sa 50 miliona eura godišnje, potpisali su ugovor na pet godina vrijedan ukupno 250 miliona."

"Dres Bayerna vrijedi, tako i Zvezde, posebno u Ligi šampiona gdje je vidljivost ogromna i promovišemo Telekom u evropskim okvirima, pa i na teritoriji Engleske. A znate kolika je gledanost utakmice Mancester City – Zvezda."

Za Crvenu zvezdu i Partizan se često spočitava kako iza njih stoji država i da imaju ogromnu finansijsku pomoć vlasti.

Vrlo često u javnosti zna doći i do žestokih rasprava kojem to od klubova država više pomaže. Sada su Crveno-beli ti koji su pomjerili granicu i čeka se kako će na sve reagovati u Humskoj.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Podsjećanja radi, Partizan je bez obzira na silne probleme jesen uspio završiti ispred Zvezde na tabeli, čak su i slavili u međusbnom duelu sa 2:1.

Proteklih dana su oba kluba uspjeli realiovati zvučne transfere. Zvezda je prodala Kostu Nedeljkovića Aston Villi za 7.6 miliona eura, dok je Mihajlo Ilić iz Partizana otišao u Bolognu za 4.5 miliona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi