Delije se nisu proslavile - Naoružani palicama napali porodične i starije ljude s unucima
(AP Photo/Darko Vojinovic)

Nisu imali jak otpor

Delije se nisu proslavile - Naoružani palicama napali porodične i starije ljude s unucima

M. Šljivak

Manchester City odlučio je da zbog malog interesa ne organizuje put navijača u Beograd na utakmicu s Crvenom zvezdom, ali je u glavni grad Srbije ipak stiglo 20-ak ljudi koji su željeli pogledati svoj tim. Nisu dobro dočekani i sinoć su pretučeni ispred jednog lokala i to od huligana beogradskog tima.

Organizovanog dolaska navijača Manchester Cityja za posljednji meč grupne faze Lige prvaka nije bilo. Navijači aktuelnog prvaka Evrope nisu bili previše zainteresovani za ovaj meč, pa je prodaja karata obustavljena.

Ipak, 20-ak navijača je stiglo u Beograd u vlastitom aranžmanu. Dolazak u glavni grad Srbije neće pamtiti po dobrom.

Oni su protekle noći pretučeni ispred jednog lokala. U organizovanom napadu napali su ih navijači Crvene zvezde i nekolicina navijača Cityja je pretučena.

Oglasi

Nisu se 'Delije' baš proslavile u ovom napadu. Mnogo nadmoćniji su napali na starije i porodične ljude koji su došli na utakmicu sa svojom unucima.

Na kraju su dobro zažalili. Dočekani su kao pravi neprijatelji i drugi put će sigurno razmisliti o putovanju ako se njihov klub ikada više spoji sa Zvezdom u Ligi prvaka.

Večerašnja utakmica između Crvene zvezde i Manchester Cityja, koja se igra na stadionu Rajko Mitić u Beogradu, nema apsolutno nikakav rezultatski značaj. Građani su već osvojili grupu sa svih pet pobjeda, a srpski šampion izgubio je šanse za nastavak evropske avanture.

Švicarci ponizili Delije: "Ništa strašno"

Na nedavnom gostovanju u Beogradu igrači i rukovodstvo švicarskog Young Boysa nisu bili posebno impresionirani ozloglašenim navijačima Crvene zvezde.

Švicarci su tvrdili kako apsolutno ništa strašno nema u gostovanju na 'Marakani' i da to ništa nije što ranije nisu vidjeli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ni zvižduci Delija, vatrenih navijača Crvene zvezde kada su igrači Young Boysa izlazili na zagrijavanje kroz tunel, nije bio zastrašujući. Isto je bilo i na početku utakmice. Navijači Maccabija u Haifi su bili glasniji", piše list Blick.

Delije su sada ponovo u centru pažnje. Napali su nedužne ljude koji su došli na utakmicu s unucima i to ih sigurno neće proslaviti.

Top Komentari

Hanibal
Zasto bi prosjecnog gradanina BiH interesovalo dogadanje u susjednoj zemlji? Taj pisani klub o kojem pisete i njihovi navijaci godinama na tribinama odgajaju buduce koljace i idiote. Stoga, bi bilo najbolje da o tom pisanom klubu i navijacima fasistima i ne pisete.
4 0
user1676717906
Pa cetnikosi , a cifut ih vodi, sjeme im se zatrlo i njima i cifutima. Samo naprijed PRTIZANE.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi