Hollywood čeka zvijezdu Crvene zvezde - Milionska ponuda je na stolu
Foto - EPA

Bukari odlazi

Hollywood čeka zvijezdu Crvene zvezde - Milionska ponuda je na stolu

Midhat Šljivak

FK Crvena zvezda mogao bi tokom januara ostati bez krilnog napadača Osmana Bukarija. On bi karijeru mogao nastaviti u Los Angeles Galaxyju.

Osman Bukari igra odličan fudbal u dresu FK Crvena zvezda i to bi mu uskoro moglo donijeti veliki transfer. Ogroman broj timova zainteresovan je za 25-godišnjeg fudbalera iz Gane, a izgledna opcija je odlazak u MLS.

Hollywood zove Bukarija. Los Angeles Galaxy pokušat će ga angažovati za novu sezonu, milionska ponuda je na stolu i čeka se odgovor fudbalera.

Neće Bukari imati laganu odluku o nastavku karijere. Pored ponude iz Sjedinjenih Država u igri za njegov potpis je još nekoliko poznatih klubova.

Spartak iz Moskve je jedan od klubova koji će također pokušati da ga dovede u svoje redove već u januaru, a tu je i engleski Nottingham Forest, čiji su ga skauti gledali na meču protiv Manchester Cityja.

Oglasi

Bukariju sigurno neće biti lako da se odluči za novi tim. Ponude su definitivno veoma privlačne i sada je sve na njemu jer ga je Crvena zvezda spremna prodati.

Osman Bukari je u Beograd stigao u ljeto 2022. godine. Stigao je iz Genta i plaćen je tri miliona eura. U karijeri je igrao još za AS Trenčin i Nantes.

Ove sezone 25-godišnjak je nastupio u 21 utakmici za crveno-bijele. Ostvario je učinak od sedam golova i pet asistencija. Ukupno je u 63 odigrana meča Bukari postigao 22 gola i 15 asistencija.

Treba svakako napomenuti da su ovom fudbaleru odlični nastupi u dresu Crvene zvezde donijeli i debi u reprezentaciji Gane. Debitovao je u martu 2021. godine, odigrao je 12 utakmica i postigao je tri gola.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Sada je međutim očigledno došlo vrijeme za rastanak. Bukari želi ići, Zvezda ga je spremna prodati, a spominje se cifra od oko šest miliona eura.

Koga će Bukari odabrati ostaje nam da vidimo. Sve bi trebalo biti poznato u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi