Da li je realno kakvu ponudu je odbila Zvezda za Bukarija?
Bukari igra sjajno u Zvezdi

Svjesni su borbe za prvaka

Da li je realno kakvu ponudu je odbila Zvezda za Bukarija?

Samir Mlaćo

Osman Bukari neće mijenjati sredinu, iako je Crvena Zvezda imala nevjerovatnu ponudu ove zime. Naime, Los Angeles Galaxy je nudi čak 10 miliona eura za Bukarija, ali srbijanski prvak je to odbio.

Smatraju da je Bukari itekako potreban ekipi u borbi za prvaka, te da novac u ovom trenutku ne može biti prva opcija za klub.

"Bukari ostaje na Marakani. To je naša konačna odluka. Deset miliona eura jeste velika ponuda, ali titula u maju mjesecu nema cijenu", naveli su iz Zvezde za srbijanske medije.

Bukari je iz Genta stigao u srbijanskog prvaka 2022. godine za tri miliona eura. Za to vrijeme upisao je 64 nastupa uz 22 pogotka i 16 asistencija.

Podsjetimo, da je Zvezda već napravila jedan veliki transfer ove zime.

Naime, potvrđeno je da Jovan Mijatović napušta redove prvaka Srbije i odlazi u New York City FC.

Oglasi

Transfer je vrijedan deset miliona eura, što je rekordni izlazni transfer kluba i potez koji će svakako obradovati sve u srbijanskom nogometu. Zvezdi će pripasti i 15 posto od narednog transfera, pa su čelnici ovog kluba zaista napravili kvalitetan posao.

Klub iz SAD je član grupe Manchester Cityja, a Mijatović će za početak igrati u MLS-u.

On je upisao tek 36 nastupa za Zvezdu, no brzo skrenuo pažnju na sebe i stigao je veliki transfer.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Pored Mijatović, klub je napustio i Stefan Mitrović koji se skrasio u Veroni. Mitrović je također mladi nogometaš, a očigledno da su skauti klubova iz Lige petice itekako pratili utakmice srbijanskog kluba.

Podsjetimo, Zvezda nakon 19 kola zaostaje bod za Partizanom, a prvenstvo u Super ligi Srbije se nastavlja za vikend. Zvezda će ugostiti Voždovac, a Partizan gostovati kod Javora iz Ivanjice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi