U Zvezdi i Partizanu strahuju zbog izjave Vučića: Prvi čovjek Srbije je odlučio lupiti šakom o stol

Kazao je da troše ogroman novac koji dobiju od države

U Zvezdi i Partizanu strahuju zbog izjave Vučića: Prvi čovjek Srbije je odlučio lupiti šakom o stol

Samir Mlaćo

Prvi čovjek Srbije Aleksandar Vučić otvoreno je govorio na Happy televiziji o brojnim temama, a dotakao se i sporta.

Imao je izlaganje o sportu, a najavio je i izgradnju Nacionalnog stadiona. Najavio je da su sadašnji stadioni neuređeni, te da to itekako utiče i na posjetu.

"Nacionalni stadion će donijeti nove standarde. Zvezda i Partizan će sada mijenjati navike. Nacionalni stadion ima grijače, na njemu će se moći kupiti hamburger, sladoled, kokice i sve drugo. Ljudi će se osjećati sigurnije. Onda ćeš vidjeti tko će dolaziti na ove neuređene stadione. Napravili smo planove, imam tremu hoćemo li uspjeti", naveo je Vučić.

Jasno je Vučić želi prikupiti 'poene' kako bi ponovo dobio povjerenje građana Srbije, ali nova izjava se sigurno neće dopasti mnogim navijačima Zvezde i Partizana.

Otvoreno je govorio o problemima dva najveća srbijanska kluba.

Oglasi

"Problem je što ne možete privatizirati klubove jer niko neće uložiti novac tamo gdje glavnu riječ vode navijači i rukovodstvo kluba. Mi svi što smo im sponzori, to je reket koji se otima od države. Ovdje bi svi da ne bude privatne nego državne pare. I što više dajete, to je više "Vučiću, pe**ru.

Zdrav sistem će biti kada budemo imali privatnog vlasnika kluba. Vidite Čukarički, TSC i Megu. Ništa ne dobiju od države. Što bi neko ulagao ako nema profita?", otvoreno se pita Vučić.

Vučić je svakako otvorio veoma zanimljivu, no pitanje kako će se dopasti ljudima u Partizanu i Zvezdi. Oni od države dobijaju ogroman novac, a slična tema se sigurno može otvoriti i u našoj zemlji.

Država često daje novac klubovima, kako za izgradnju infrastrukture, tako i za vraćanje dugova, a za probleme niko ne odgovara.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Većina klubova živi od novca koji dobija od države, te pomoći navijača, a situacija je nešto drugačija u FK Sarajevo gdje je Ismir Mirvić preuzeo sve konce i promijenio mnoge stvari.

Mirvić dovodi skupocjena pojačanja, a FK Sarajevo istovremeno pravi milionske transfere. Ljuti rival bordo tima FK Željezničar grca u dugovima, dok su klubovi sa armijom navijača NK Čelik i FK Sloboda u nižem rangu.  Politika je sastavni dio svakog bh. kluba, a kvalitetnog kadra u klubovima sve manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi