Zvezda odgovorila Izraelcima, ali i priznala: "Bakhar prima platu dok ne bude našao novi klub"

Izraelcu je zaista lijepo, kod kuće je, a prima sjajan novac

Zvezda odgovorila Izraelcima, ali i priznala: "Bakhar prima platu dok ne bude našao novi klub"

Samir Mlaćo

Izraelski mediji danas su plasirali informaciju da je sa svojim saradnicima bivši trener FK Crvena Zvezda Barak Bakhar poslao 'prijeteće pismo'.

Navodno, Bakhar želi sav novac za raskid ugovor, a radi se o milionskom iznosu. Smatra prema pisanju medija u Izraelu da je prevaran, dok iz Crvene zvezde tvrde da imaju dogovor da Izraelac prima platu dok ne bude našao novi angažman.

Sada su demantovali izraelske medije i kazali da je ugovor koji su imali sa Bakharom sasvim jasan.

“Povodom pojedinih medijskih natpisa u vezi potencijalnog spora izmedju Baraka Bahara i Crvene zvezde obavještavamo javnost da su svi navodi netačni.

Crvena zvezda i Barak Bahar razišli su se u dobrim odnosima i nema govora o bilo kakvim tužbama između kluba i bivšeg trenera.

Oglasi

Ugovor je jasan i znamo naše obaveze u skladu sa propisima FIFA. Crvena zvezda će shodno potpisanom ugovoru isplaćivati bivšem treneru mjesečne plate dok Barak Bahar ne potpiše ugovor sa nekim drugim klubom. Ništa više od toga. Takozvani penali i odštete ne postoje, kao ni nesporazum sa bivšim trenerom, tako da ovakvi medijski navodi mogu biti samo zlonamjerni pokušaj medijskih spekulacija.

Advokati bivšeg trenera su nas bez potrebe podsjetili na obaveze Crvene zvezde prema njemu, jer smo o toj temi javno govorili dan poslije smjene Baraka Bahara i nema potrebe da se tome pridaje bilo kakva dalja medijska pažnja.

FK Crvena zvezda posluje transparentno i ovim saopštenjem stavljamo tačku na tu temu", naveli su iz Zvezde.

Podsjetimo, Izraelac je uživao veliko povjerenje u Zvezdi, a onda je stigla kriza rezultata. Partizan je imao šest bodova prednosti, Zvezda se približila, no u vječitom derbiju Partizan je slavio 2:1, iako je to malo ko očekivao.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Taj poraz presudio je Bakharu i na njegovo mjesto stigao je Vladan Milojević, što je bio njegov povratak na Marakanu.

Navijači se nadaju da će Milojević donijeti naslov prvaka, odnosno odbraniti titulu, a trenutno Partizan ima bod prednosti nad ljutim rivalom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi