Izraelci plasirali loše vijesti za FK Crvena zvezda: Prijeteće pismo je otišlo, sve je kriv Bakhar
Izraelac je otkaz dobio nakon poraza u vječitom derbiju

Srbijanski prvak je tvrdio nedavno drugačije

Izraelci plasirali loše vijesti za FK Crvena zvezda: Prijeteće pismo je otišlo, sve je kriv Bakhar

Samir Mlaćo

Kriza rezultata u FK Crvena zvezda donijela je nedavno i trenersku smjenu. Izraelac Barak Bakhar je postao bivši, a vratio se Vladan Milojević.

Bakhar je imao sjajan ugovor u Zvezdi, pa mu je bilo itekako lijepo, a zanimljivo da je ostao na plati i kada je završio epizodu.

Tako su dogovorile dvije strane, a direktor Zvezde Zvezdan Terzić kazao je da vjeruje da će Izraelac brzo pronaći novu sredinu, te da je bio korektan i nije želio odštetu, iako je to mogao dobiti.

Tada je sve djelovalo lijepo i korektno, no sada iz Izraela stižu drugačije informacije. Zvezda bi se mogla naći u problemima, izraelski Sport5 piše da su Bakhar i njegov pomoćnik Sarfati poslali prijeteće pismo UEFA-i, te žele preostali novac.

Nije im se dopalo način na koji su "otjerani" iz kluba, a u sve su uključili i pravnog savjetnika, te žele dobiti i zadnji pfening zarađenog novca.

Dvije strane jesu potpisale raskid saradnje, no problem je bio oko novca za raskid. Izraelci tvrdi da je Bahar bio na plati od 1,2 miliona eura po sezoni, te mu klub morati isplatiti sve tri godine ugovora, a preostalim članovima stručnog štaba oko 300.000 eura.

Oglasi

Sada Izraelac želi pravo 'malo bogatstvo', te će vjerovatno i dobiti, ukoliko sve ima u ugovoru.

Biće to žestok udarac za Zvezdu, "pražnjenje" kase sasvim neočekivano, no pravila se moraju poštovati i uskoro će sve biti jasnije. U Zvezdi nisu htjeli ništa prepuštati slučaju, pa su odmah vratili Vladana Milojevića koji je navijačima ostao u lijepom sjećanju i vjeruju da može donijeti novu titulu prvaka.

Ovaj 53-godišnji stručnjak vodio je Zvezdu u periodu od jula 2017. do kraja 2019. godine. Nakon toga radio je u Al Ahliju, AEK-u, Al Ettifaqu, APOEL-u iz Nikozije i Apoelu Limassolu u kojem je imao posljednji angažman.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba istaći da Zvezda trenutno zaostaje bod za Partizanom koji je jesenji prvak i sve će biti jasnije u drugom dijelu sezone. Partizan je uspio u derbiju savladati Zvezdu 2:1, iako se činilo da je aktuelni prvak favorit i da bi već na pauzu mogao sa bodovnom prednošću.

Upravo nakon tog meča došlo je do promjene na klupi Zvezde, te povratka Milojevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi