Sjajni Cibra za novu pobjedu Famosa, Natron se neće predati, naredno kolo derbi u Hrasnici
U Hrasnici imaju velike planove FOTO: FK Famos Hrasnica facebook

Druga liga FBiH grupa Centar

Sjajni Cibra za novu pobjedu Famosa, Natron se neće predati, naredno kolo derbi u Hrasnici

S. Mlaćo

I u Drugoj ligi Centar odigrani su susreti 17. kola, a na vrhu ništa novo.

Famos iz Hrasnice glavni je kandidat za titulu prvaka i plasman u Prvu ligu BiH, a sada je to i opravdao na gostovanju kod NK Usora. Izabranici Almira Memića slavili su 3:1, a hat-trick je upisao sjajni Armin Cibra. Jedini pogodak za domaće djelo je Zorana Bešlagića.

Sigurnu pobjedu upisao je i drugoplasirani Natron iz Maglaja koji je ugostio Igman Ilidžu. Bilo je 3:1. Za domaće su pogađali Ismet Gajdić, Damir Topalović i Emmre Bašić, dok je za goste strijelac bio Alen Bjelak.

I Baton je slavio gostujuću pobjedu, a rival je bio Unis iz Vogošće koji je u velikoj krizi rezultata. Amar Pintol i Ermin Mešić bili su strijelci za goste, a za Unis je pogodio Irhad Nezić.

Visočka Bosna sa novim rukovodstvom igra sve bolje. Sada je savladala Borac iz Jelaha 3:2 uz dva pogotka Tarika Hindije i jedan Tarika Zukića. Za goste je dva puta pogađao Harun Jupić.

Oglasi

Nemila je kao gost savladala Ilijaš 3:2. Dva puta je pogađao mrežu Ilijaša Enis Ismić, a jednom Hadis Krehmić koji je bio junak svog tima pogotkom u četvrtoj minuti sudijske nadoknade.

Strijelci za Ilijaš bili su Aldin Kaplan i Kenan Helać.

Žepče je na svom terenu savladalo Rudar iz Breze 2:1. Ali Babić je pgoodio za 1:0, ali stvari na početak brzo vraća Bakir Hota. Na kraju pobjedu Žepču donosi Franjo Adžić.

Moševac nosi tri boda iz Sarajeva. Sa minimalnih 1:0 Moševac je nadigrao Mošćanicu, a jedini pogodak djelo je Adina Abdurahmanovića u 19. minuti.

U Zavidovićima su se radovali domaći. Kolina je povela pogotkom Dejana Davidovića početkom drugog dijela, ali pobjedu domaćima donose Mirsad Šijerkić i Meris Selimović (2:1).

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Prvi strijelac Druge lige Centar je Jahja Bajrić iz FK Baton, ali ovaj mladi napadač prešao je ove zime u NK Stupčanica Olovo. Prati ga Harun Jupić iz FK Borac, dok je Armin Cibra iz lidera Famosa na 13 pogodaka.

FK Famos sada ima 45 bodova, Natron je na 37, a Baton ima 33. U narednom kolu, tačnije naredne subote, u Hrasnici derbi igraju Famos i Natron. Ukoliko domaći slave, sve će vjerovatno biti gotovo i mogu već razmišljati o doigravanju za Prvu ligu FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi