Nezapamćena kazna u srbijanskom fudbala stigla na adresu Novog Pazara

Odluka Disciplinske komisije

Nezapamćena kazna u srbijanskom fudbala stigla na adresu Novog Pazara

A. Čaušević

Drakonska kaznu dobio je FK Novi Pazar zbog propusta u organizaciji meča baraža za ostanak u ligi protiv ekipe IMT.

Srbijanski mediji izvještavaju da je Novi Pazar kažnjen sa nevjerovatnih šest utakmica bez publike, što znači da će do sredine oktobra biti bez podrške svojih navijača.

Stadion Pazaraca će biti prazan u susretima sa Čukaričkim, Partizanom, Napretkom, Mladosti iz Novog Sada, Crvenom zvezdom i Mladosti iz Lučana. 

Kao glavni razlog navodi se da je novopazarski klub višestruki povratnik u dijelima poput rasističkih povika, ulijetanja navijača u teren i slično.

Prošle sezone Novi Pazar je igrao četiri meča bez podrške publike zbog incidenata protiv Partizana kada je utakmica bila prekinuta.

"FK Novi Pazar neće se žaliti na odluku Disciplinske komisije FSS na kaznu od šest utakmica igranja na svom igralištu bez prisustva publike. Kazna je očekivana i zaslužena, mada je prestroga. Ono što se događalo na utakmici baraža sa IMT-om ne služi na čast ni klubu, pa ni gradu u cjelini.

Svaki iskreni ljubitelj fudbala i verni navijač Novog Pazara je osudio ponašanje grupa i pojedinaca sa zapadne tribine koji su, sada je to jasno, namjerno izazvali ove incidente, da bi klub bio kažnjen. Ti ljudi mrze klub iz njima znanih razloga i dolaze na stadion samo da svoju frustraciju javno demonstriraju.

Od novopazarske policije i tužilaštva tražimo da se oni identifikuju i primjereno kazne. Ukoliko se to ne dogodi, od ove sezone FK Novi Pazar će organizovati vlastitu redarsku službu koja će biti smještena na zapadnoj tribini i koja će automatski izbacivati sa stadiona sve one koji izazivaju ovakve incidente.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Od ovakvih kazni klub je pretrpio ogromnu finansijsku i sportsku štetu i nećemo više dozvoliti manjoj grupi huligana da ugrožava funkcionisanje kluba i uskraćuje mogućnost armiji časnih navijača da bodre svoj tim.

Naše navijačke grupe, Torcida i Ekstremi su pokazali kako se voli i navija za Plave, za razliku od ovih mrzitelja kluba koji vjerovatno sada likuju zbog ovako visoke kazne", poručili su iz Novog Pazara.

Top Komentari

Husrefbeg22
Novi Pazar bi trebao istupiti is srbijanske lige i igrati u premier ligi BiH. Cijelo vrijeme se sudije, publika i komisije izivljavaju/diskriminiraju nad ovim timom.
15 2
Dugi
Onda bi delije i grobare trebalo kazniti sa po 100 utakmica. Nema vecih nacionalista i divljaka na planeti! Vjerovatno je taj sto je glavni u Pazarskom klubu privrzen srbijancima pa se i nece zaliti.
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi