Navijači Novog Pazara pred Crvenu zvezdu ne žele odustati, klub im je morao ponoviti tužnu vijest
FOTO: FK Novi Pazar

Meč se igra sutra od 14 sati

Navijači Novog Pazara pred Crvenu zvezdu ne žele odustati, klub im je morao ponoviti tužnu vijest

S. Mlaćo

Mnogo bure donio je FK Novi Pazar na otvaranju drugog dijela Super lige Srbije. Naime, Novopazarci su imali mnogo kritika na račun suđenja na meču protiv Železničara (2:2), te smatraju da su žestoko oštećeni.

Mnogo bure donio je FK Novi Pazar na otvaranju drugog dijela Super lige Srbije. Naime, Novopazarci su imali mnogo kritika na račun suđenja na meču protiv Železničara (2:2), te smatraju da su žestoko oštećeni.

Ističu da nemaju podršku u tome, ali da će se nastaviti boriti. Već sutra ih čeka pravi ispit, a zove se aktuelni prvak FK Crvena zvezda.

Očekuje se pravi spektakl, a tužna vijest je da će meč biti odigran bez publike. Novi Pazar je ranije kažnjen zbog nedoličnog ponašanja navijača, te se kazna odnosi i na ovaj meč.

Nema sumnje da bi se tražila karta više da kazna nije na snazi, a i pored toga što je kazna Saveza sasvim jasna, iz Pazara su morali ponovo navijači poslati jasnu poruku.

Naveli su da nije moguće kupiti ulaznicu, što govori da pojedini navijači očigledno pokušavali na sve načine da uđu na stadion i prisustvuje ovoj sigurno zanimljivoj predstavi.

Oglasi

"Važno obavještenje za ljubitelje i prijatelje kluba:

Želimo da vas podsjetimo da će se utakmica protiv Crvene zvezde (subota u 14:00 časova) održati bez prisustva publike na našem stadionu - zbog kazne Fudbalskog saveza Srbije koja je na snazi.

Obavještavamo vas da nije moguće nabaviti karte ili pronaći način da prisustvujete ovoj utakmici. Molimo vas za razumjevanje i strpljenje u vezi s ovom odlukom.

Narednu utakmicu kao domaćini dočekujemo ekipu Lučanske Mladosti, i to će biti prva prilika poslije dužeg vremena da napunimo stadion i damo punu podršku našim fudbalerima na putu ka što boljem plasmanu na tabeli", stoji u objavi FK Novi Pazar.

Za Novi Pazar će navijati i navijači Partizana, jer Partizan ima bod prednosti nad Crvenom zvezdom u velikoj borbi za prvaka. Sigurno da bi Zvezdi posao bio olakšan da si tribine ispunjene, no iovako sigurno neće ibiti lako. Novi Pazar je trenutno na petom mjestu u prvenstvu sa 30 osvojenih bodova.

Podsjetimo, nakon utakmice prošlog kola iz Pazara su kazali da se prvenstvo igra uzalud i da će snimke sa meča poslati na UEFA-u.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Novi Pazar će kompletan snimak sa svim situacijama poslati UEFA, od koje će tražiti hitnu reakciju, jer ne očekujemo bilo kakvu reakciju od FSS. Ovo što smo doživjeli u Pančevu, zapravo je poruka Novom Pazaru da se ne nada da će igrati evropska takmičenja.

Jasno je da imamo jedno potpuno neregularno prvenstvo, po ko zna ko koji put, u kome se sve već zna na samom početku - i ko je prvak i ko igra Evropu i ko ispada, a nama ostalima ostaje da igramo „ligu bez briga", naveli su između ostalog iz ovog kluba.

Top Komentari

DDG
Poslje svega napisanog u prilogu, odakle logika da bi Zvezdi bilo lakše da su tribine popunjene? Još manje logike ali više grešaka u nastavku rečenice: “IOVAKO sigurno neće IBITI lako”. Bravo Mlaćo žurnalisto. Samo nastavi ovako i doći ćeš na nivo Čauševa. Nije to mala stvar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti