FK Crvena zvezda pokušao kopirati Zdravka Mamića i doživjela pravi debakl: "Opekli smo se"
Photo: Petar Glebov/Pixsel

Zvezdan Terzić nezadovoljan

FK Crvena zvezda pokušao kopirati Zdravka Mamića i doživjela pravi debakl: "Opekli smo se"

M. Šljivak

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je o lošim potezima rukovodstva beogradskog tima zbog kojih su u proteklom periodu izgubili milione eura.

Zdravko Mamić je sa zagrebačkim Dinamom i prodajom fudbalera postavio standarde koje će teško iko dostići u regionu. Crvena zvezda pokušava sličnim poslovima kao Dinamo da napravi bum na tržištu, ali ne postoji čovjek koji bi ocijenio kada je pravi trenutak za prodaju igrača.

U intervjuu za beogradsku Politiku generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić govorio je o promašajima u transfer politici i izgubljenim milioni eura.

"Mi smo se već opekli za Stefana Mitrovića. Imali smo ponudu od pet miliona eura, a pustili smo ga za milion i po. Za Veljka Nikolića imali smo ponudu od četiri, pet miliona eura. Čekali smo da ga prodamo kao Luku Modrića za 10 miliona, a pustili smo ga za nola.

"Za Erakovića smo imali devet, odbili smo i prodali ga za sedam. Ako ne osjetite da je igrač u finansijskom piku, cijena mu s godinama pada", rekao je Terzić.

Oglasi

Prvi čovjek FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić (Foto: AFP)

Terzić ističe da se danas u svijetu fudbala može kupiti apsolutno sve osim historije i tradicije.

"Manchester City je ove godine prihodovao milijardu i sto miliona eura. Kažu da nije sve u novcu. Jeste, sve je u novcu. Kupite najbolje igrače i trenera i oni igraju. Ne igra tradicija. Velikim novcem se može kupiti sve, osim tradicije i historije."

Crvena zvezda napravila najveći transfer u historiji

FK Crvena zvezda ove je zime ipak napravila nekoliko vrhunskih poslovnih poteza, a pao je i najveći transfer u historiji kluba.

Mladi napadač Jovan Mijatović potpisao je za New York City FC za cifru od 10 miliona eura i 15 posto od narednog transfera.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Također, završen je i transfer defanzivca Koste Nedeljkovića. Desni bek je prodat u Aston Villu za sedam i po miliona eura.

Ipak, daleko je to još od transfera kakve je radio Dinamo na čelu sa Zdravkom Mamićem. Teško da će iko i dostići takve poslove u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi