FS Srbije žestoko kaznio FK Crvena zvezda, FK Partizan i FK Novi Pazar
Velike kazne za vječite rivale (Foto: Marko Metlaš / AFP)

Ogroman iznos ide u kasu Saveza

FS Srbije žestoko kaznio FK Crvena zvezda, FK Partizan i FK Novi Pazar

M. Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) žestoko je kaznila pet superligaša. FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Novi Pazar, FK Radnički Niš i FK Radnik kažnjeni su sa po tri miliona dinara (50.000 KM) zbog javnog komentarisanja suđenja.

U srpskom fudbalu nikada nije dosadno. Optužbe pljušte mjesecima sa svih strana, a razlog je suđenje koje je često na jako lošem nivou u Super ligi.

Klubovi su se doslovno gađali saopštenjima nakon utakmica. Javno su prozivali sudije, a Fudbalski savez Srbije je odlučio reagovati i kazniti klubove koji su izdavali saopštenja i javno komentarisali odluke sudija.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odlučila je danas žestoko kazniti pet klubova FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Novi Pazar, FK Radnički Niš i FK Radnik.

Svi ovi timovi će u kasu Saveza uplatiti tri miliona dinara, odnosno blizu 50.000 KM. Radnički Niš će dodatno platiti 55.000 dinara (oko 900 KM) zbog velikog broja žutih kartona, a Radnički iz Sremske Mitrovice s 36.000 dinara (oko 600 KM).

Oglasi

FK Crvena zvezda i FK Partizan još uvijek čekaju kazne zbog svega što se dešavalo na 172. vječitom derbiju odigranom 9. marta.

Protiv oba tima pokrenuti su disciplinski postupci protiv oba kluba, a tereti ih se za prekomjernu upotrebu pirotehnike, lomljenje stolica i nasilno ponašanje navijača.

Kaznu svakako treba očekivati i trener Partizana Igor Duljaj. Njega su jučer nakon duela s Napretkom doslovno odvajali od sudija ovog meča.

Iz FK Partizan i FK Novi Pazar su posebno bili glasni zbog svega što se dešava u srpskom fudbalu. Po njihovom mišljenju sve je unaprijed poznato i da je politika već odlučila šampiona.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Turbulentno će biti do kraja sezone u prvenstvu Srbije. Bit će sigurno još dosta priče o suđenju i ostaje nam da vidimo na koji način će sve završiti u Fudbalskom savezu Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi