Partizan ima na stolu ponudu kluba iz Lige petice, Saldanha bi dobio ugovor iz snova

Beograđani gube titulu, ali će napuniti kasu

Partizan ima na stolu ponudu kluba iz Lige petice, Saldanha bi dobio ugovor iz snova

S. Mlaćo

Sjajni Matheus Saldanha mogao bi ubrzo napustiti Partizan.

Partizan gubi korak za Crvenom zvezdom, iako je dugo bio na liderskoj poziciji. Ipak, Zvezda je iskoristila par kikseva i sada ima četiri boda prednosti te sve u svojim rukama.

Jasno je da će se Partizan teško vratiti 'u život', pa se priča i o prodaji ponajboljeg igrača.

Ranije je Saldanha bio na meti Genta, Torina i Fenerbahčea, ali Partizan je sve odbijao. Spominjala se odšteta od deset miliona eura, no Partizan je procijenio da bi mogao mnogo bolje proći.

U međuvremenu, Saldanha se povrijedio i tek za mjesec dana će biti na terenu, što se osjeti u igri Partizana. Kada se oporavi u prvenstvu bi sve moglo biti već riješeno i neće moći dati veći doprinos.

Oglasi

Zbog toga u beogradskom klubu ponovo razmišljaju o prodaji, a popularni Tuttsport navodi da je Torino ponovo željan da dovede Brazilca. Iako je povrijeđen, žele ga već sada osigurati i navodno su uspostavljeni kontakti dva kluba.

Torino je predstavio svoju ponudu koja iznosi deset miliona eura, a Brazilca bi imao godišnju platu od milion i po eura.

Ipak, do ljeta ima još puno, odnosno do početka prelaznog roka, ali Torino pokazuje ozbiljnost i već sada želi da završi posao i osigura Brazilca u svoje redove za novu sezonu.

Saldanha je rođen u Brazilu prije 24 godine, a u Partizan je stigao iz Neftchi Bakua pred duele ovog tima protv sarajevksog Željezničara.

Prethodno je bio na posudbu u Jef Unitedu, a nastupao je i za CD Rongchegn, te Bahiju i Osasco, dva tima iz Brazila.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ove sezone u Super ligi Srbije upisao je 22 nastupa uz šesnaest pogodaka i pet asistencija. u Evropi je dodao četiri nastupa i jedan pogodak.

Prvenstvo u Super ligi Srbije nastavlja se za vikend, a Partizan će ugostiti Spartak iz Subotice na svom terenu. Vodeća Zvezda gostuje kod Javora iz Ivanjica, dok Radnički iz Kragujevca bh. trenera Feđe Dudića dočekuje Napredak iz Kruševca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi