Radnik preokrenuo protiv Tuzle City i došao do treće pobjede u sezoni

Važna pobjeda Bijeljinaca

Radnik preokrenuo protiv Tuzle City i došao do treće pobjede u sezoni

S. Grebović

U premijernoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH Radnik je na svom terenu nakon preokreta savladao Tuzlu City rezultatom 2:1.

Tuzlaci su bolje otvorili susret. Dejan Maksimović je zaprijetio u dva navrata, ali bezuspješno.

U 16. minuti penal za goste. Crnkić je u punom trku krenuo ka golu Radnika, srušio ga je golman Kozić, zbog čega mu je sudija pokazao žuti karton i dosudio kazneni udarac za goste.

Odgovornost je preuzeo Ubiparip i rutinski poentirao za vodstvo svoje ekipe. To je bio sedmi gol za napadača Tuzle Cityja u ovoj sezoni.

Nakon primljenog gola Radnik se malo probudio. Udarac Gogića nakon ubačaja Bradonjića otišao je preko gola.

Samo minut kasnije Fejzić je u svom kaznenom prostoru srušio Huseinbašića, domaći su tražili kazneni udarac, ali se Mulahasanović nije oglasio. I kada se mislio da će se na odmor otići sa prednošću Tuzlaka, Radnik je došao do gola.

U 45. minuti Đurić je izveo jedan prekid iz ugla, a glavom pogodio Janjić i tako kaznio neodlučnost Fejzića koji je prvo krenuo na tu loptu pa stao.

Uvodne minute drugog dijela pripale su domaćoj ekipi koja je u 50. minuti došla do potpunog preokreta. Đurić je izbio sam ispred Kozića i šutirao, a nakon smušene reakcije odbrane gostiju lopta je stigla do Huseinbašića koji pogađa za, ispostavit će, se konačnih 2:1.

I nakon drugog gola Radnik je nastavio da dominira. U obećavajućim šansama su bili Huseinbašić i Bradonjić, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

Radnik je tako došao do tek treće pobjede u sezoni, ali je ostao na 10. mjestu sa 15, dok je Tuzla City sedma sa 24 osvojena boda.

Premijer liga BiH, 18. kolo

Radnik Bijeljina - Tuzla City 2:1

FK Radnik: Kozić, Nikić, Novaković, Sušić, Bradonjić, Gogić, Huseinbašić, Karić, Đurić, Šubert, Janjić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Kostić, Crnkić, Karjašević, Rugašević, Badji, Nukić, Doffo, Ubiparip, Morris, Maksimović.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi