Varešanović ostaje trener Sarajeva, otkrio termin početka priprema, a titulu najavio kao glavni cilj

Pojačanja je najavio u zadnjoj liniji

Varešanović ostaje trener Sarajeva, otkrio termin početka priprema, a titulu najavio kao glavni cilj

S. Mlaćo, foto: T. Hebib
FK Sarajevo će igrati Evropu, a pred bordo momcima sutra je posljednji meč ove sezone sa Igmanom iz Konjica.

Mogu to na Koševu nazvati uspješnom sezonom, bar u drugom dijelu kada su postizali veoma dobre rezultate.

Mirza Varešanović će sigurno ostati šef struke, što je i sam najavio, istakavši da ima planove za početak priprema i to veoma brzo, bez skoro prave pauze.

“Moja je želja da igrački kadar riješimo do početka priprema,a  to je do 12.06. Nije to lako, jer svi ti igrači gledaju neke druge solucije. Trenutno nismo u situaciji da budemo zadnja šansa nekom igraču, a sve zahvaljujući predsjedniku Mirviću. Zahvaljujem mu se na tome i u ime igrača“, rekao je Varešanović danas na press konferenciji.

Koje pozicije su prema vašem mišljenju 'problematične'?

“Generalno sam zadovoljan cijelom ekipom. Zadnje utakmice su pokazale da imamo problema u defanzivnom dijelu, a prema naprijed nemamo potrebe previše mijenjati. Dal će ići, možda na njegovu poziciju da dovedemo nekog igrača. To bi bio igrač sa našim papirima“, dodao je Varešanović.

Oglasi

On je kazao u svom obraćanju i to da je glavni cilj FK Sarajevo u narednoj sezoni titula.

Nadam se da ćemo u narednom periodu biti još bolji. Ne smijemo se mi zadovoljavati Evropom, a sada je ovo uspjeh s obzirom na sve okolnosti. Mi moramo da se vratimo na prave staze, a jedini uspjeh za FK Sarajevo je titula. Onda trebamo biti sretni i radosni. Sada smo ipak napravili dobar rezultata, ali u budućnosti se to ne smije dešavati.

Moramo se samo zadovoljavati titulama. Titula je cilj za narednu sezonu, nećemo puno mijenjati, a dovest ćemo igrače na pozicije na kojima vidimo da imamo problema. Idemo na titulu, dokazali smo to i ove godine. U drugom dijelu sezone smo odmah iza Zrinjskog kada pogledamo tabelu“, jasan je bio Varešanović.

Podsjetimo, Varešanović je na klupu FK Sarajevo stigao sredinom decembra prošle godine.

Kazao je da je cilj Evropa i da on sa ekipom neće odustati od toga, iako je tada to bila gotova nemoguća misija za bordo tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I najvatreniji navijači Sarajevo, oni sa sjeverne tribine, bili protiv Varešanovića, a njihov bojkot domaćih utakmica i dalje traje. Ni sutra se neće pojaviti na Koševu, a šta će biti za iduću sezonu ostaje da se vidi.

Varešanoviću su zamjerili neke ranije izjave, a zatražili su i odlazak direktorice Ajle Alimanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
jadnićak, najavio titulu. pitam ga jeli čuo za HŠK ZRINJSKI?
3 6
nakopitam
Puna podrska i da opet išamaraš ove novojomponovane hordice kao sto si ih samarao na Kosevu. A da samaras i protivnike isto tako
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi