Nastavlja se bajka kluba iz Doboja: Sloga Meridian na pogon Vidića pobijedila Tuzla City

Još jedno sjajno izdanje ekipe Vlade Jagodića

Nastavlja se bajka kluba iz Doboja: Sloga Meridian na pogon Vidića pobijedila Tuzla City

Endin Čaušević

Fudbaleri Sloge Meridian danas su u Modriči pobijedili Tuzla City sa 3:1 u meču 23. kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Sloga nije mogla bolje da otvori današnju utakmicu jer je domaći tim do prednosti stigao već u 12. minuti. Veselinović je bio asistent, a pogodak za 1:0 postiže Dejan Vidić koji igra u fantastičnoj formi.

Nakon toga Tuzla City je zaigrao dosta bolje i preuzeo incijativu na sredini terena. Nakon nekoliko napada gosti su prvu ozbiljniju priliku imali u 29. minuti kada je Mehanović šutirao s 20 metara, ali preko gola Sloge.

Nekoliko minuta kasnije iz slobodnog udarca pokušao je Delimeđac, no golman Sloge je bio siguran. Novu šansu gosti su imali u 44. miniti. Kobiljar je odlično prošao i uposlio Pantelića koji je šutirao iz teške pozicije, ali direktno u Ščekića.

Kazna za promašaje Tuzla Cityja stigla je u najgorem trenutku za goste. Gosti prave nevjerovatnu grešku u 45. minuti kada je Šukilović vratio loptu golmanu Loliću koji pravi veliku grešku jer mu bježi lopta, a to koristi Vidić koji drugim golom na meču povisuje rezultat na 2:0.

Početkom drugog poluvremena igrači Sloge su riješili pitanje pobjednika u ovom meču jer su ponovo brzo došli do pogotka.

Oglasi

Igrala se 54. minuta kada je Veselinović centrirao iz kornera, a Lolić je uspio da odbrani udarac Vidića, no lopta pada direktno na nogu Grabeža koji trese mrežu gostiju za 3:0 i novo slavlje navijača Sloge.

Do četvrtog gola Sloga je mogla u 59. minuti kada je u šansi bio danas odlični Veselinović koji je pokušao s nekih desetak metara, no Lolić je to uspio da odbrani.

Gosti su novu priliku imali u 65. minuti kada je sa nekih 15 metara pokušao Kobiljar, ali igrač Tuzla Cityja je šutirao daleko od gola domaćih.

Nekoliko minuta kasnije Vidić je mogao do hat-tricka, ali iz dobre pozicije napadač Sloge je loše zahvatio loptu, te je ova prilika domaćeg tima otišla u nepovrat.

Najbolju šansu Tuzla City u drugom dijelu imao je u 74. minuti nakon jednog centaršuta najviši u kaznenom prostoru Sloge bio je Hadžić koji glavom šutira tik pored stative.

Oglasi

No, Hadžić je pet minuta kasnije uspio da smanji rezultat na 3:1. Rezervista Tuzla Cityja zabio je eurogol sjajnim udarcem s vrha kaznenog prostora, a golman domaćih jednostavno nije imao nikakvih šansi da odbrani taj udarac.

Samo minutu kasnije korner za goste nakon kojeg je ponovo u šansi bio Hadžić, ali sada je glavom šutirao preko gola. To je bila i zadnja šansa na meču, te se rezultat više nije mijenjao.

Sloga je ovom pobjedom stigla na treće mjesto na tabeli sa 38 bodova, te ima dva boda i meč više u odnosu na Velež. Tuzla City je ostao deveti sa 23 boda.

WWin liga BiH, 23. kolo:

Sloga Meridian - Tuzla City 3:1 (Vidić 12', 45', Grabež 54'/Hadžić 79')

FK Sloga Doboj: Ščekić, Nikolić, Redžić, Predragović, Veselinović, Popara, Milanović, Kvesić, Grabež, Varga, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Šukilović, Mehanović, Pantelić, Karjašević, Osmić, Kobiljar, Sušić.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Blago državi gdje ekipa kao što je Sloga u vrhu te lige.Odmah možeš pretpostaviti kakva je i država.
0 4
Ham0
Trenutno igraju ubjedljivo najbolji fudbal u drzavi
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi