Šokantna vijest iz FK Velež: Džemil Šoše podnio ostavku!

Uspješni direktor Mostaraca dobio je brojne pohvale u proteklom periodu

Šokantna vijest iz FK Velež: Džemil Šoše podnio ostavku! · Ekskluzivno

S. Mlaćo
FK Velež protekle sedmice nakon 36 godina osvojio je trofej.

Rođeni su u Zenici nakon jedanaesteraca savladali FK Sarajevo u finalu Kupa naše zemlje i obradovali armiju navijača, a sada za iste stižu šokantne vijesti.

Kako ekskluzivno saznaje SportSport.ba, direktor FK Velež Džemil Šoše podnio je sinoć ostavku Upravnom odboru nakon silnih pritisaka koji ima već duži period.

Sve je nekako počelo od priprema Mostaraca u Turskoj gdje je Šoše sa ostalim čelnicima između ostalih obavio sastanak sa predsjednikom NS BiH Vicom Zeljkovićem. Sve se desilo u februaru ove godine, a nakon tog sastanka su krenuli veliki pritisci prema Šoši od strane navijača mostarskog kluba.

Šoše se nije libio za Rođene 'poturiti' leđa u mnogim situacijama, zbog mukotrpnog rada 24 sata imao je i određene zdravstvene probleme, a Upravni odbor FK Velež prije par dana obavio je razgovor i sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem.

Vijest je obavljena na službenoj stranici Stranke demokratske akcije, a govorilo se o infrastrukturnim projektima na stadionu Rođeni, te obilježavanju 100 godina postojanja kluba.

Oglasi

Naišlo je to na veliki broj komentara navijača Veleža, ali i ostale javnosti, što ambiciozni Šoše prema našim saznanjima nije mogao da trpi.

Prema saznanjima SportSport.ba, podnio je ostavku, a kada smo ga pokušali kontaktirati nije odgovarao na naše pozive, iako smo to pokušali učiniti više puta.

Šoše je skoro pet godina direktor FK Velež i u njegovom periodu Rođeni bilježe historijske uspjehe, pa je mladi direktor dobio brojne pohvale.

Velež je u njegovom prvom mandatu izborio plasman u Premijer ligu, a zatim je sjajne igre i put do plasmana u Evropu zaustavila korona, odnosno prekid sezone.

Rođeni na tome nisu stali, mladi direktor uz ostalo rukovodstvo kluba podigao je ljestvicu na još veći nivo, pa je Velež u narednoj sezoni izborio Evropu.

Oglasi

Pred prepunom Grbavicom Rođeni su bili hit u našoj zemlji, ali i regionu, a između ostalih u drugom pretkolu Konferencijeske lige izbacili su grčki AEK.

Ove sezone koja je pri samom kraju, Rođeni su osvojili trofej poslije 36 godina, pri čemu zasluge pored stručnog štaba i igrača, pripadaju rukovodstvo kluba koje je ponovo od Veleža napravilo brend, a direktor Šoše svakako je bio jedna od glavnih karika u tome.

Šoše definitivno važi kao jedan od najuspješnijih sportskih radnika u našoj zemlji, pa će ova informacija šokirati sve navijače Veleža, ali i kompletnu bh. javnost.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, odlazak ovog mladog i ambicioznog sportskog radnika biće veliki udar za bh. sport, posebno FK Velež koji je svojim navijačima posljednjih godina donio mnogo slavlja i uspjeha.

Jasno je da će sve učiniti da itekako uspješnog direktora uspiju 'slomiti', kako bi nastavio sa Rođenima pisati nove uspješne priče. Da li će u tome i uspjeti, ostaje nam da vidimo.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

denimen9
Ja godinama govorim da su Borac i Velež politički projekti a vi mi ne vjerujete.
22 38
thekupus
Dobio kritike zato što je dopustio SDA i smradu Bakiru da se šlepaju klubu kojeg su ignorisali 20 godina, i to nije mogao podnijeti. Jesam dobro skontao?
22 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi