Football Italia: Edin Džeko sve dogovorio s novim klubom?

Na izlaznim vratima Rome

Football Italia: Edin Džeko sve dogovorio s novim klubom?

E. Čaušević

U prethodnim sedmicama dosta se špekuliše oko sudbine bh. napadača Edina Džeke, odnosno mediji na Apeninima tvrde da će on na kraju ove sezone sigurno napustiti Romu.

Džeko je u rimski klub stigao na ljeto 2015. godine iz Manchester Cityja i postao je jedan od najvažnijih fudbalera Rome. Međutim, ove sezone našem napadaču ne ide baš najbolje i sve su učestalije špekulacije da će napustiti klub.

Kapiten naše reprezentacije povezuje se s nekoliko engleskih klubova, a čini se da je najbliži prelasku u West Ham. Football Italia objavila je jutros da je Džeko već u kontaktu s londonskim klubom i da će od ljeta biti član West Hama.

Italijanski mediji prenose da je 33-godišnji bh. napadač zainteresovan za povratak u Premiership i da nema ništa protiv prelaska u redove West Hama.

Navodno, Džeko je čak dogovorio uslove ugovora s engleskim klubom, a njegov uslov je bio minimalno dvogodišnji ugovor, te jednaka plata kao u Romi.

U West Hamu nemaju ništa protiv i očito su odlučili da ispune Džekine zahtjeve, no pred njima je tek sada veliki posao jer moraju s Romom da dogovore visinu obeštećenja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Špekulisalo se da je West Ham spreman da plati oko 15 miliona eura za Džeku, ali Roma želi pet miliona više za iskusnog bh. napadača koji je osmi najbolji strijelac u historiji Rome.

Džeko s Romom ima ugovor do ljeta 2020. godine, a rimski klub očito nije zainteresovan da ga produži. Roma želi da zaradi na Džeki i jedina opcija im je da ga prodaju na kraju ove sezone što su prema svemu sudeći već odlučili da će uraditi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi