Iznenađenje stiže iz Švicarske: Ulrich Forte se hvali "zanimljivom" ponudom za selektora Zmajeva

Čeka se Bajevićev nasljednik

Iznenađenje stiže iz Švicarske: Ulrich Forte se hvali "zanimljivom" ponudom za selektora Zmajeva

A. Čaušević

Kada Bosna i Hercegovina traži selektora veliki je broj kandidata, ali izbor se ubrzo suzi. Tako je bilo i ovaj put. U užoj konkurenciji su Sergej Barbarez i Ivaylo Petev.

Selektorski pozao u BiH je očigledno zanimljiv inostranim trenerima. Ugledni švicarski Blick je jutros objavio vijest da je kandidat za selektora i Ulrich Forte.

Forte je bez angažmana od febraura prošle godine kada ga je otpustio Grasshoper, ali je i dalje na platnoj listi kluba iz Zuricha.

Ovaj 46-godišnjak je priznao da je tokom pauze bilo ponuda za posao uključujući i onu selektorsku iz BiH.

"Bilo je ponuda iz Dubaija, Saudijske Arabije i Egipta što je čest slučaj. Bio je i veoma interesantan zahtjev za selektora Bosne i Hercegovine", rekao je Forte.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Švicarci navode da još da u slučaju preuzimanja Zmajeva Fortea očekuje neugodna kvalifikaciona grupa sa Francuskom, Finskom, Kazahstanom i Ukrajinom.

Forte se trenerskim poslom bavi 15-ak godina. Vodio je niz švicarskih klubova, između ostalih St. Gallen, Young Boys i Zurich.

Top Komentari

Zgembic
Pa nemogu da vjerujem da nemogu da nadji dva normalna i zadovoljavajuca kandidata ili se idé na To do ovi cetalji sjebu i rep.
5 1
zajid08
Uglavnom bolji CV od Peteva
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi