Obuća: Čast i obaveza mi je bila ugostiti Peteva u mom gradu

Ističe da ga je sjajno primio kada je došao u Litex

Obuća: Čast i obaveza mi je bila ugostiti Peteva u mom gradu

S. Mlaćo

Nogometna reprezentacija BiH još uvijek nije dobila novog selektora.

Knjiga je 'spala' na dva imena. Nasljednik Dušana Bajevića će biti Iyavlo Petev ili Sergej Barbarez, iako se špekuliše da bi se moglo pojaviti i neko novo ime, no to se vjerovatno neće desiti do nove sjednice IO NS BiH koja bi se sprema svemu sudeći trebala održati 15. januara.

Emir Obuća, nekadašnji napadač FK Sarajevo dobro poznaje Ivayla Peteva. Dijelili su svlačionicu u Litexu, a Obuća je ugostio Peteva u glavnom bh. gradu.

Ističe da je samo želio uzvratiti Petevu za gostoprimstvo u Bugarskoj, tačnije kadaje stigao u Litex, a da čelnici našeg Saveza trebaju donijeti najbolju odluku ko će biti novi selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"S obzirom da se moje ime ovih dana pojavljivalo u medijima u vezi sa gospodinom Petevom, jednim od kandidata za selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, imam obavezu da se obratim sportskim prijateljima i javnosti. Moje prijateljstvo sa gospodinom Petevom traje oko dvadeset godina, a započelo je 2003. godine u Liteksu. Mojim dolaskom u Liteks, gospodin Petev kao tadašnji kapiten, pokazao je sportsku i ljudsku veličinu i pomogao mi da moji prvi dani budu što lakši i da se lakše prilagodim novoj sredini. Od tada do danas traje nešto što je više i od sporta, nešto što mi je bila obaveza da ovi njegovi dani provedeni u Sarajevu budu bar približno ugodni, kao moji prvi u Liteksu. Nisam samo ja bio pomognut i počašćen poznavajući Peteva . Moram reći da je bio kako u sportskom tako i ljudskom smislu, uz svakog našeg igrača sa kojim je imao priliku igrati ili ga trenirati. Moja čast i moralna obaveza je bila ugostiti jednog takvog čovjeka u mom gradu i pružiti mu ugođaj kao prijatelju. Da li će gospodin Petev biti izbor za novog selektora ili ne, neka to bude odluka koja je najbolja u interesu naše fudbalske selekcije, u interesu razvoja fudbala u našoj državi i interesu svih Bosanaca i Hercegovaca", napisao je Obuća na svom facebook profilu.

Top Komentari

GuiliDamou
@jassony ja ovaj tekst nisam citao, a evo i trazio sam ga da ga procitam od prije, ne mogu da ga nadjem... svaka cast covjeku ako je ovo istina sto Obuca izjavljuje, a ne vjerujem da ima razlog da laze. Kod nas je generalan problem, svi bi voljeli da imamo igrace i trenere u stranim ligama, pa i nasi ljudi koliko znamo “rado” odlaze preko granice trbuhom za kruhom, medjutim kada se radi o obrnutoj situaciji, tada bi mi domacu radnu snagu “kao”. Ako jedna Turska koja ima preko 80 mil stanovnika moze imati stranca za selektora, pa i Rusija, a imaju dosta kvalitetnije lige od nase, zasto to nebi mogli imati i mi!?
5 1
Ko_je_babo
Kakav Petev,necemo ni da cujemo za njega. On nek ide kod Mamica u Medjugorje,nek vodi gospu u setanje. Samo Barbarez.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi