U Rimu ne mogu da vjeruju: Totti je uradio potez koji će mnogi teško oprostiti
FOTO: Guliverimage

Ni u snu se ovo nije moglo zamisliti

U Rimu ne mogu da vjeruju: Totti je uradio potez koji će mnogi teško oprostiti

H. Zilić

Prvo pomisao na Romu je svakako princ Rima i legenda kluba Francesco Totti koji je odbijao mnoge ponude pa i od Real Madrida tokom karijere. Nije želio napuštati svoju Romu i postao je legenda i simbol jednog kluba i grada.

Njegovim stopama u svijetu fudbala krenuo je i 17-godišnji sin, Cristian Totti.

Cristian je naravno od malena u omladinskim pogonima Rome, ali Francesco je ovo ljeto donio odluku koja je mnoge iznenadila.

Legendarni princ Rima odlučio je da svog sina pošalje u Forsionone U19 tim jedan od najboljih omladinskih timova u Italiji koji odlično radi sa mladim igračima.

Ova odluka je mnoge začudila, a italijanski mediji već špekulišu da se ovaj potez Tottija krije u činjenici da Jose Mourinho Tottija juniora nije uvrstio na širi spisak fudbalera Rome za narednu sezonu.

Oglasi

Cristian Totti rođen je 6. novembra 2005. godine, uskoro izlazi iz kadetskog uzrasta.

U Frosinenu su se začudili kada je Francesco nazvao i zamolio da njegov sin pređe u redove kluba čiji su seniori u novoj sezoni izborili povratak u Seriu A.

"Franceska dobro poznajem nekoliko godina, tražio je od mene i direktora Angelozzija da njegovom sinu Cristianu damo priliku i veoma smo sretni što to činimo", rekao je Murizio Stripe predsjednik Frosinonea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Francesco navodno želi i da odmakne sina od Rima i pritiska koji nosi već kao tinejdžer obzirom da je sin legenda i čovjeka kojeg u Rimu poštuju više od ikoga.

Totti junior je od 9. augusta i zvanično postao član Primavera tima Forisnonea U19, a da li će dobiti šansu u prvom timu vrijeme će pokazati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi